Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Τοπικές συνταγές arrow Τζιγεροσαρμάδες Νο.01 (Θρακιώτικοι)
Τζιγεροσαρμάδες Νο.01 (Θρακιώτικοι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Σάββατο, 26/01/08
031_400

Υλικά :

  • Την μπόλια και την συκωταριά από ένα καημένο κατσικάκι (θεό σχόρεστο)
  • 1 κρεμύδι ξερό
  • 5-6 κρεμυδάκια φρέσκα
  • 2 κουταλιές ρίγανη
  • Μαϊντανό και άνηθο από 1 κούπα και ξερό δυόσμο το χειμώνα
  • Χυμό λεμονιού αλάτι ,πιπέρι
  • Μισή κουτάλα από το ζωμό που ζεματίσαμε τα συκώτια
  • 1 κρόκο και λίγη κέτσαπ
  • Ρύζι 1 φλιτζάνα (καλά πλυμένο)

Εκτελεση

Πλένουμε καλά την μπόλια και την βάζουμε σε νερό με λίγο ξύδι και την αφήνουμε εκεί μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Ζεματάμε τη συκωταριά αφού την καθαρίσουμε καλά από τρίχες και ότι άλλο μας ενοχλεί ...... Την βράζουμε και την ψιλοκόβουμε σε ζαράκια (κυβάκια) για 15'.

023_400
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και μετά ρίχνουμε τη συκωταριά ,το ρύζι ,το ζωμό τον μαϊντανό ,τον άνηθο τον δυόσμο ,αλάτι πιπέρι και το χυμό. Παίρνουμε 1 μπολάκι μικρό ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να βγουν οι σαρμάδες μας . Στύβουμε τη μπόλια και την βάζουμε από την άκρη στο μπολ. Ρίχνουμε ανάλογη γέμιση κόβουμε τη μπόλια με το ψαλίδι της κουζίνας ,κλείνουμε καλά και το γυρνάμε ανάποδα μέσα στο ταψί .Συνεχίζουμε μέχρι τελικής πτώσης......
024_400
Στα κενά ρίχνουμε πατατούλες .Ανακατεύουμε τον κρόκο με το κέτσαπ και αλείφουμε τα σαρμαδάκια μας.
025_400_01
Ψήνουμε στους 180 ̊ στην αρχή με αλουμινόχαρτο από πάνω για να αχνιστούν οι πατάτες μετά το βγάζουμε και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσουν οι σαρμάδες.
034_400_01
Το μικρό θυμωμένο σαρμαδάκι εκτός απο το στόμα το έφτιαξε ο γιός μου.030_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 16267
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (9)
1. 27-01-2008 00:00
 
Yπέροχα, συγλονιστικές φωτό! Σ\'ευχαριστώ πολύ Μανόλια! Είμαι σίγουρη ότι ποτέ δεν θα τα καταφέρω, η ανεπρόκοπη :cry
 
Eisheth
2. 27-01-2008 00:01
 
Θα το επιχειρήσω όμως, το επόμενο Σάββατο και θα σου πω!
 
Eisheth
3. 27-01-2008 10:43
 
γεια στα χερια σου μανολια ενα απο τα πιο νοστιμα παραδοσιακα φαγητα που εχω φαει απο τα χερακια της μαμας της καλυτερης μου φιλης που ειναι απο τις σερρες μπραβο
 
sgrav
4. 27-01-2008 20:41
 
τα κάνω συχνά ,αυτό που δεν εκανα ηταν το άλλειμα με αυγό-κέτσαπ,πέρνει καποια διαγορετικη γεύση?
 
litsa5
5. 27-01-2008 21:08
 
Δεν πέρνει κάποια γεύση μόνο ωραία κρούστα και καλό οπτικό αποτέλεσμα. Είχα καιρό να το κάνω και μετά με ξεσήκωσε με τις μυρωδιές του μου θύμησε ότι το Πάσχα κοντεύειιιιιιιιιιιιι μαζί με το καλοκαίρι... ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΟΥ ΠΛΑΝΕΥΤΡΑ!!!!!!!!!!!!!!! null
 
MANOLIA
6. 28-01-2008 09:47
 
Το έφαγα πρόσφατα από νοικοκυρά εκ Διδυμοτείχου και με ενθουσίασε (πρώτη φορά δοκίμαζα). 
Μπράβο σου MANOLIA (και στο γιο σου για τη φαντασία του!)
 
elie
7. 28-01-2008 10:27
 
Κολασμένο μεζεδάκι που το έκανε περσι το Πάσχα. Ψιλοπαιδεύτηκα με την μπόλια αλλά με αποζημίωσε η θεική του γεύση.
 
Mary
8. 28-11-2009 19:43
 
κοριτσια δοκιμαστε αντι για την μπολια που το τυλιγετε να το κανετε με αμπελοφυλλα σαν σαρμαδακια με την γεμιση αυτη....στο φουρνο σκεπασμενο παντου με γιαουρτι στραγγιστο....πιστευω θα σας αρεσει ειναι πιο ελαφρια....
 
123LAILA
9. 09-02-2010 22:24
 
Το Ν"1 φαγάκι μου..... 
Το λατρεύω,αλλά δεν το κάνω συχνά,γιατί δεν είναι και για κάθε μέρα....... 
Το έφτιαχνε η συχωρεμένη η μανούλα μου(από εκείνη το έμαθα)με απίστευτη ταχύτητα και νοστιμιά. 
Δεν τα άλειφε με αυγό και κέτσαπ και γίνονταν εξ'ίσου εμφανίσιμα..... 
 
Συγχαρητήρια Μανόλια...!!! 
Υ.Γ. 
Στην περιοχή των Σερρών,ξέρω ότι το φτιάχνουν με γιαούρτι και όχι με πατάτες,για να κόψει το λίπος της μπόλιας. 
Προσωπικά όμως,δεν έχω διαπιστώσει ότι έχει και ιδιαίτερο λίπος με τις πατατούλες. 
Αλλά οκ.......είναι ανάλογα με τις προτιμήσεις.
 
lianta

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 02/05/10 )