Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λαχανοπρασορυζο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Τρίτη, 29/01/08

Υλικα

  • 1 λαχανο μετριο κομμενο σε μικρα κομματια
  • 2 πρασα κομμενα χοντρες ροδελες
  • 3-4 κλωναρια σελινο χοντροκομμενα
  • 1 1/2 φλυτζανι ρυζι για πιλαφι
  • μισο φλυτζανι λαδι
  • λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
  • αλτι πιπερι
  • το χυμο απο ενα 1-2 λεμονια

Εκτελεση

  • σωταρουμε τα πρασα και το σελινο στο λαδι για 5 λεπτα και προσθετουμε το λαχανο το μαιντανο αλατι και πιπερι
  • προσθετουμε λιγο νερο και το αφηνουμε να βρασει για ενα τεταρτο
  • προσθετουμε νερο τοσο ωστε να ειναι 3 φλυτζανια
  • βαζουμε το ρυζι και βραζουμε σε χαμηλη φωτια 15 λεπτα ακομα
  • τελος ριχνουμε το λεμονι κουναμε την κατσαρολα καλα και το φαγητο μας ειναι ετοιμο

Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 13492
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 29-01-2008 13:12
 
Ειναι Κων/να μου πολυ ωραίο φαγάκι αυτό και επειδη δεν ειμαι λάτρης του λεμονιού εγω το κάνω με φρεσκια ντομάτα και φυσικά μπούκοβο αντι απλο πιπέρι
 
Litsa5
2. 29-01-2008 13:50
 
Λαχανόρυζο και πρασόρυζο φτιάχνω αρκετά συχνά, αλλά σε συνδυασμό τα δυο μαζί ομολογώ δεν το έχω δοκιμάσει. Επίσης του ταιριάζει καρότο και πιπεριά. Εξαρτάται βέβαια πόσο πλούσιο το θέλουμε. Ευχαριστούμε Κωνσταντίνα για την θαυμάσια ιδέα σου και κατ' επέκτασην συνταγή σου. :)
 
Pan
3. 27-09-2008 22:23
 
ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ :grin
 
zymaraki
4. 22-10-2008 14:59
 
Ευχαριστώ για την συνταγή.Απλή και νόστιμη.Είμαι πρωτάρης στη μαγειρική αλλά τα κατάφερα και έφτιαξα ένα πολύ ωραίο φαγητό.Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω και τις παραλλαγές της.Ευχαριστώ και πάλι.pxaven. :)
 
pxaven

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 29/01/08 )