ΥΛΙΚΑ: - 250 γρ. βούτυρο (βιτάμ)
- 300 γρ. ζάχαρη
- 360 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά μπέϊκιν
- 1 βανίλια
- 5 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού & μανταρινιού
- 2 γεμάτες κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού & μανταρινιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάω καλά στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτω τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα. Μετά κατά σειρά τη βανίλια, το χυμό και το ξύσμα.Στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέϊκιν. .Αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί λίγο (γιατί το τρελάναμε στο χτύπημα), το βάζουμε σε μία φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη (ή σε ταψάκι) και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40-45 λεπτά. Το σιρόπι. Ζεσταίνουμε ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και μανταρινιού που έχουμε διαλύσει μέσα λίγη ζάχαρη για να γλυκάνει και περιχύνουμε μ’ αυτό το κέϊκ μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Το αφήνουμε για 1-2 ώρες να τραβήξει και μετά ορμάμε!!!!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 19457 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |