Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ψάρια και θαλασσινά arrow Πρασοσέλινο λεμονάτο με φιλέτο πέρκας ή γλώσσας
Πρασοσέλινο λεμονάτο με φιλέτο πέρκας ή γλώσσας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από zoi   
Πέμπτη, 31/01/08
dsc01926_400

Υλικά:

  • 3-4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 4-5 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο λαχανικών ή ζωμό λαχανικών αν έχουμε στην κατάψυξη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας corn flour
  • Φιλέτα πέρκας κομμένα σε ροδέλες
Εκτέλεση:

Σε μια χύτρα ταχύτητας βράζουμε όλα τα λαχανικά με τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, νεράκι περίπου ένα ποτήρι ή ζωμό αν έχουμε και ελάχιστο ελαιόλαδο για 20 περίπου λεπτά εκτός αν τα θέλουμε πιο μαλακά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη χύτρα προσθέτουμε νερό αν θέλουμε να έχει ζουμάκι το φαγητό μας (ανάλογα με τα γούστα) και τοποθετούμε τα κομμένα φιλετάκια πάνω από το φαγητό. Βράζουμε με ανοιχτή τη χύτρα για άλλα 10-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα φιλετάκια και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε διαλύσει το corn flour και ελαιόλαδο. Κουνάμε την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα μας ή η σούπα μας αναλόγως με το πόσο νερό ρίξαμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 18068
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 31-01-2008 20:53
 
Πολυ όμορφη ιδεα για ψαρι φιλετο και μαλιστα διαίτης ,ευχαριστούμε Ζωή ,φαντάζομε οτι θα γίνεται και με άλλο ειδος φιλέτο ψαριού?
 
litsa5
2. 31-01-2008 22:31
 
Ζωούλα μερακλίδικο φαγητό! Ευκαιρία να το φτιάξω για τον πατέρα την επόμενη φορά που έχει αδυναμία σ\' αυτά και πίνει κρασάκι :)
 
Eisheth
3. 01-02-2008 10:55
 
Κορίτσια ευχαριστώ. Εγώ λέω να το δοκιμάσω και φιλέτο μπακαλιάρου Λίτσα. Με πέρκα και γλώσσα το έκανα κι έγινε πολύ ωραίο. Φιλιά :zzz
 
zoi
4. 08-02-2008 16:58
 
Απίστευτο το φαγητάκι!  
Ετσακίσθη δεόντως σήμερα και γλύφαμε και τα δάκτυλά μας ! Τι γλύκα αυτή σελινόριζα....θα το ξανακάνω και θα το ματαξανακάνω :zzz :zzz :zzz :zzz
 
Flora
5. 05-12-2010 17:41
 
τώρα το φτιάχνω 
Δεν είχα σέλερι και δεν έβαλα. Πρόσθεσα επίσης και λίγα κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά. 
Η σελινόριζα είναι απίστευτη, το πράσο επίσης. Προβλέπω ντελίριο γεύσης
 
xlogo

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 20/09/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός