Υλικά:
- 3-4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 1 σελινόριζα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 4-5 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
- 1 κύβο λαχανικών ή ζωμό λαχανικών αν έχουμε στην κατάψυξη
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Χυμός από ένα λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας corn flour
- Φιλέτα πέρκας κομμένα σε ροδέλες
Εκτέλεση: Σε μια χύτρα ταχύτητας βράζουμε όλα τα λαχανικά με τον ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι, νεράκι περίπου ένα ποτήρι ή ζωμό αν έχουμε και ελάχιστο ελαιόλαδο για 20 περίπου λεπτά εκτός αν τα θέλουμε πιο μαλακά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη χύτρα προσθέτουμε νερό αν θέλουμε να έχει ζουμάκι το φαγητό μας (ανάλογα με τα γούστα) και τοποθετούμε τα κομμένα φιλετάκια πάνω από το φαγητό. Βράζουμε με ανοιχτή τη χύτρα για άλλα 10-15 λεπτά ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι τα φιλετάκια και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε διαλύσει το corn flour και ελαιόλαδο. Κουνάμε την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα μας ή η σούπα μας αναλόγως με το πόσο νερό ρίξαμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 20897 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |