Υλικά
- 6 πιπεριές κέρατο
- 3 μέτριες ντομάτες
- 1 κγ ζάχαρη
- 200 γρ. φέτα
- 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- προαιρετικά και για το σερβίρισμα μαϊντανός ή άλλο μυρωδικό
Παρασκευή
- Καθαρίζουμε και μετά κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες μέγεθος 2 δακτύλων περίπου. Τα τηγανίζουμε μέχρι να μαραθούν αρκετά. Τα βάζουμε από το τηγάνι.
- Στο λάδι των πιπεριών βάζουμε τις ντομάτες κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και τα αφήνουμε έως που να γίνει μια πηκτή σάλτσα.
- Προσθέτουμε τις πιπερίες, την καυτερή πιπερίτσα, το αλάτι (με προσοχή γιατί έχει και η φέτα μας άλατι) και το πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνουν και οι πιπεριές.
- Κλείνουμε το μάτι τις κουζίνας και ρίχουμε στο τηγάνι την φέτα θρυμματισμένη. Ανακατεύουμε ελαφρώς και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε. Προσέχουμε να υπάρχει αρκετό ψωμί γιατί τραβιέται με τον μεζέ.
Καλή Επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 18993 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |