Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Καριόκες Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Katerina   
Κυριακή, 03/02/08
Ευρετήριο άρθρου
Καριόκες Νο.01
Σελίδα 2
Σελίδα 3
kariokes2_400
Σας την έταξα, αγαπητά μέλη, και σας τη γράφω πάραυτα! Είναι μια πανεύκολη συνταγή, ιδανική για γιορτές και μαζώξεις, αρέσει σε όλους, και οι καριόκες διατηρούνται αρκετές ημέρες στο ψυγείο (σε περίπτωση που μείνει καμία... λέμε τώρα!)Η συνταγή βγάζει περίπου 30-35 κομμάτια και βασίζεται σε συνταγή που είχα τυπώσει παλιά από το διαδίκτυο (οι συνταγές της κυρίας Αθηνάς). Λιγάκι έχω αλλάξει στην πορεία κάποιες δοσολογίες, για καλύτερο αποτέλεσμα.
Υλικά:
  • 2/3 βιτάμ λιωμένο
  • 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα (από τα μεγάλα, με τις δύο στρώσεις μπισκότα πάνω-κάτω)
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3 βανίλιες
  • 3 σφηνάκια λικέρ (αυτή τη φορά έβαλα Grand Marnier)
  • 250-300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη: περίπου 400-500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ (θεωρώ ότι είναι πιο αραιή από τις άλλες και πιο εύκολη στο λιώσιμο, εσείς χρησιμοποιείτε όποια προτιμάτε).

Εκτέλεση:

kariokes1_400_01

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι ναγίνουν σκόνη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ταζυμώνουμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Σε περίπτωση που βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα φρέσκο. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και τα πλάθουμε σε μπαστούνια. Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξουν (συνήθως, τα αφήνω ένα βράδυ ή και μια ολόκληρη μέρα).

Την επόμενη ημέρα, λοιπόν, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, ξετυλίγουμε τα μπαστούνια, κόβουμε φέτες λεπτές με κοφτερό μαχαίρι και με μια οδοντογλυφίδα ή με το χέρι τις κάνουμε μπλουμ με γρήγορες κινήσεις στην κουβερτούρα. Τις τοποθετούμε μία μία σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο (στην προκειμένη περίπτωση, απλώς άνοιξα την πόρτα της κουζίνας και τοποθέτησα δίπλα τη λαμαρίνα… με το κρύο που έκανε αργά το βράδυ, πάγωσαν σε μερικά λεπτά!)Κόβουμε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη σε μικρά κομμάτια και τις τυλίγουμε.

Οι καριόκες είναι έτοιμες να τις προσφέρουμε!

(Τις φωτογραφίες τράβηξε η φίλη μας, Mary. Σ'ευχαριστώ, Mary, δεν θα μπορούσα να τραβήξω καλύτερες!)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (44) | Εμφανίσεις: 36046
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (32)
1. 03-02-2008 16:57
 
Ως γεγονός και πολύ νόστιμες είναι οι καριόκες σου και πολυ συνεπής εσύ. Σ ευχαριστούμε για τη συνταγή και όχι μόνον.
 
Nena
2. 03-02-2008 19:04
 
Noστιμότατες και από πρώτο χέρι. Μπράβο, Κατερίνα μου!
 
Lia_P
3. 03-02-2008 19:06
 
ΝΑΙ..ΝΑΙ.. ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΗ!!!!ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!ον ως αυτες οι καριόκες ηταν φανταστκές δοκιμαστηκανε απο 19 ατομα του Μασα,και δε εμεινε τιποτα!!και απ'οτι βλεπω γρήγορη και ευκολη συνταγή γλυκου.
 
litsa5
4. 04-02-2008 07:38
 
Παρα πολυ καλες οι καριοκες Κατερινα μου !! 
 
Πεντανοστιμες ..
 
JOANNA
5. 04-02-2008 08:16
 
Τελειες οι καριοκες!! Κατερίνα σε ευχαριστούμε πολύ!!!
 
vago
6. 04-02-2008 09:02
 
Ήταν πεντανόστιμες. Μπράβο σου. Νομίζω ότι έχω φωτο. Αν είναι θα την βάλουμε.
 
sgr
7. 04-02-2008 09:52
 
Kατερίνα ήταν φανταστικές !!! θα τις φτιάξω σίγουρα..Νά'σαι καλά...
 
ATA
8. 04-02-2008 09:56
 
Εγω πάλι βρε παιδιά νόμιζα ότι ήταν έτοιμες, απο ζαχαροπλαστείο, μπράβο  
Κατερινάκι τα συγχαρητήρια μου.  
Ηταν τέλειες, ακόμα και στο δίπλωμα.
 
MB04
9. 04-02-2008 10:09
 
Είναι ένα από τα γλυκά που τρώω,όταν τα πέρνουμε από το ζαχαροπλαστείο. Ομολογώ πως την συνταγή δεν την έχω και θα την κρατήσω,μια και την βρήκα. Μια και δεν είμαι πολύ της σοκολάτας συνήθως προτιμώ να τρώω τις άσπρες (άσπρη σοκολάτα) σε σχέση με την μαύρες. Μόνο που αυτές που παίνρουμε απο το ζαχαροπλαστείο δεν είναι με σχήμα μπαστούνι... Δεν το ήξερα ότι η ζύμη περιέχει μπισκότο. Κάποια ζύμη προς μπισκότο σίγουρα έχει. Αλλά αυτό θα είναι σπιτική συνταγή ή παραλλαγή αυτών που συνήθως βρίσκω στο αγαπημένο μας ζαχαροπλαστείο. 
 
Ευχαριστούμε, Κατερίνα. :)
 
Pan
10. 04-02-2008 10:40
 
Mπράβο Κατερίνα μαστόρισσα!
 
al1975
11. 04-02-2008 11:13
 
Κατερινάκι, όταν λες βιτάμ, τον πόσων γραμμαρίων εννοείς;
 
MB04
12. 04-02-2008 11:18
 
Εγώ αποφεύγω να αγοράζω από το ζαχαροπλαστείο καριόκες γιατί μέσα εκεί βάζουν αλεσμένες πάστες που τους έχουν περισσέψει.
 
sgr
13. 04-02-2008 11:30
 
Το συγκεκριμένο το ξέρω, γιατί έχω δει το εργαστήριό του. Και είναι γευστικότατες οι καριόκες του. Άλλωστε δεν αγοράζω γλυκά συνεχώς, παρα μόνο σε γιορτές. Και οι καριόκες είναι ένα γλυκό που το τρώνε οι περισσότεροι. 
 
Κατα τα άλλα προτιμάω να φτιάχνω τα δικά μου... ;)
 
Pan
14. 04-02-2008 12:42
 
Κατα λάθος δημοσίευσα το σχόλιό μου στα σοκολατάκια. Το επαναδιατυπώνω λοιπόν. Αν βάλουμε μισή δόση μπισκότα και μισή δόση κέικ λέτε να βγει καλό το αποτέλεσμα?
 
margarita
15. 04-02-2008 12:42
 
Κατα λάθος δημοσίευσα το σχόλιό μου στα σοκολατάκια. Το επαναδιατυπώνω λοιπόν. Αν βάλουμε μισή δόση μπισκότα και μισή δόση κέικ λέτε να βγει καλό το αποτέλεσμα?
 
margarita


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/12/10 )