Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Καριόκες Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Katerina   
Κυριακή, 03/02/08
Ευρετήριο άρθρου
Καριόκες Νο.01
Σελίδα 2
Σελίδα 3
kariokes2_400
Σας την έταξα, αγαπητά μέλη, και σας τη γράφω πάραυτα! Είναι μια πανεύκολη συνταγή, ιδανική για γιορτές και μαζώξεις, αρέσει σε όλους, και οι καριόκες διατηρούνται αρκετές ημέρες στο ψυγείο (σε περίπτωση που μείνει καμία... λέμε τώρα!)Η συνταγή βγάζει περίπου 30-35 κομμάτια και βασίζεται σε συνταγή που είχα τυπώσει παλιά από το διαδίκτυο (οι συνταγές της κυρίας Αθηνάς). Λιγάκι έχω αλλάξει στην πορεία κάποιες δοσολογίες, για καλύτερο αποτέλεσμα.
Υλικά:
  • 2/3 βιτάμ λιωμένο
  • 2 πακέτα μπισκότα Μιράντα (από τα μεγάλα, με τις δύο στρώσεις μπισκότα πάνω-κάτω)
  • 1 γάλα ζαχαρούχο
  • 5 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3 βανίλιες
  • 3 σφηνάκια λικέρ (αυτή τη φορά έβαλα Grand Marnier)
  • 250-300 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη: περίπου 400-500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ (θεωρώ ότι είναι πιο αραιή από τις άλλες και πιο εύκολη στο λιώσιμο, εσείς χρησιμοποιείτε όποια προτιμάτε).

Εκτέλεση:

kariokes1_400_01

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι ναγίνουν σκόνη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ταζυμώνουμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Σε περίπτωση που βγει σφιχτό, προσθέτουμε λίγο γάλα φρέσκο. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και τα πλάθουμε σε μπαστούνια. Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες να σφίξουν (συνήθως, τα αφήνω ένα βράδυ ή και μια ολόκληρη μέρα).

Την επόμενη ημέρα, λοιπόν, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί, ξετυλίγουμε τα μπαστούνια, κόβουμε φέτες λεπτές με κοφτερό μαχαίρι και με μια οδοντογλυφίδα ή με το χέρι τις κάνουμε μπλουμ με γρήγορες κινήσεις στην κουβερτούρα. Τις τοποθετούμε μία μία σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, και αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο (στην προκειμένη περίπτωση, απλώς άνοιξα την πόρτα της κουζίνας και τοποθέτησα δίπλα τη λαμαρίνα… με το κρύο που έκανε αργά το βράδυ, πάγωσαν σε μερικά λεπτά!)Κόβουμε αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη σε μικρά κομμάτια και τις τυλίγουμε.

Οι καριόκες είναι έτοιμες να τις προσφέρουμε!

(Τις φωτογραφίες τράβηξε η φίλη μας, Mary. Σ'ευχαριστώ, Mary, δεν θα μπορούσα να τραβήξω καλύτερες!)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (44) | Εμφανίσεις: 39558
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (32)
31. 02-10-2012 08:33
 
Τις έφτιαξα και έγινε χαμός! Ακόμη και άνθρωποι που δεν βάζουν στο στόμα τους γλυκό, τις τίμησαν!! :p  
Είναι όντως εξαιρετική συνταγή. Τα συγχαρητήριά μου. Και ξέρω τι λέω, είμαι από Σαλλλονίκη! :grin  
Υ.Γ. Η μόνη παρατήρηση που έχω είναι ότι δε μου' φτασε η κουβερτούρα. Τα ξεπέρασα τα 500 γρ.(ΙΟΝ χρησιμοποίησα) Τι έκανα λάθος?
 
aga
32. 10-05-2013 13:57
 
Τώρα είδα το μήνυμά σου, aga. Συγνώμη για την καθυστέρηση. Δεν έκανες κάτι λάθος, συμβαίνει.Δεν είναι όλες οι δοσολογίες για τις καριόκες σε γραμμάρια, για να είμαστε απόλυτα ακριβείς, αλλά και η λιωμένη κουβερτούρα με την ώρα πήζει και συνήθως οι τελευταίες καριόκες έχουν πιο παχύ στρώμα σοκολάτας.Χαίρομαι που σου άρεσαν!
 
katerina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 05/12/10 )