Υλικά: - 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. ζάχαρη
- 225 γρ. ΦΥΤΙΝΗ λιωμένη
- 60 γρ. μαγιά
- ½ ποτήρι νερό περίπου ζεστό
- 1 ποτήρι γάλα ζεστό
- 4 αυγά ολόκληρα
- 1 κρόκο αυγού
- 1 φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο
- 1 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά. Λιώνουμε το βούτυρο. Σε λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά πλην του βουτύρου.Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια μας. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το βούτυρο ζυμώνοντας. Τότε αρχίζει σιγά-σιγά και ξεκολλάει κι η ζύμη απ τα χέρια. Κάνουμε μια μπάλα τη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Την ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει πάλι για 30 λεπτά. Την ξαναζυμώνουμε και την τοποθετούμε σε ταψί με διάμετρο 36 εκ. το οποίο όμως έχουμε στρώσει με χαρτί για φούρνο. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο και ψήνουμε στους 150° για 1 ώρα σχεδόν. Αν βάλουμε αμύγδαλα για να γράψουμε τη χρονολογία, τότε και τα αμύγδαλα θα πρέπει να αλειφθούν με αυγό. Αλλιώς εκ των υστέρων γράφουμε τη χρονιά με άχνη ζάχαρη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 14662 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |