Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κουνουπίδι τηγανητό Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από THEOHARIS   
Τρίτη, 05/02/08

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μέτριο
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές γάλα
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 40 γρ. τυρί τριμμένο
  • 2 κουταλιές τοματοχυμός
  • 1 ποτήρι νερό
  • Αλεύρι όσο πάρει

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό, όχι πολύ, τόσο όσο να κρατάει .
  2. Το χωρίζουμε σε μικρά κομμάτια
  3. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, γάλα, λάδι , τυρί χυμό, αλεύρι και νερό) μέχρις ότου γίνει ένας δεμένος χυλός.
  4. Βουτάμε ένα ένα κομμάτι κουνουπίδι στο χυλό και τηγανίζουμε.
  5. Επειδή πολλές φορές μας μένει κουνουπίδι, είναι υγιεινό και κρίμα να το πεταμε

Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 10487
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 05-02-2008 21:32
 
Έξυπνη ιδέα ανακύκλωσης φαγητού. Έτσι φτιάχνω τις κροκέτες κουνουπιδιού με τη διαφορά ότι δεν βάζω τον ντοματοχυμό. Επίσης προσθέρω μία κουταλιά σόδα ή μισή ανάλογα την ποσότητα για να φουσκώσουν.
 
rena
2. 05-02-2008 21:36
 
πολύ καλή ιδεα Ρένα να το προσθεσω?
 
THEOHARIS
3. 06-02-2008 09:26
 
haris, καλή η ιδέα σου και πολλές νοικοκυρές αυτό κάνουν. Όμως το κουνουπίδι τρώγεται και ωμό και είναι πιο ωραίο. ;)  
 
Ο αδελφός μου το κάνει σούπα βελουτέ και μοσχομυρίζει. Δεν ξέρω τα μυστικά (κάτι μου έχει πει), αλλά δεν έχω παραβεθεί η ίδια στην διαδικασία.
 
Pan
4. 27-10-2008 12:17
 
Α, ξέρετε τι νόστιμο στιφάδο γίνεται με κουνουπίδι? Πάλι το ψιλοβράζετε, το περνάτε από τηγάνι προαιρετικά, και αφού έχει γίνει σχεδόν η σάλτσα με τα γνωστά κρεμμύδια, αρωματικά, σκορδάκι κ.λπ. ρίχνετε και το κουνουπίδι να αποτελειώσει το βράσιμό του. Θα με θυμηθείτε.
 
Nena

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 09/09/11 )