Υλικά:
- 1/2 φλ.τσ. λαδι
- 2 κρεμμυδια,
- 1/2 πρασσο
- 1kg μπιζελια
- αλατι, πιπερι
- 2 κουταλες φον ασπρο
- 1 κ.σ. βουτυρο,
- 1φλ.τσ. κρεμα γαλακτος
Εκτέλεση:
Παιρνουμε τα μπιζελια και τα βαζουμε σε νερο να μουσκεψουν(απο την προηγουμενη μερα) ή αρακα φρεσκο. Βαζουμε σε μια κατσαρολα βουτυρο ή λαδι να καψει και σωταρουμε ολα μαζι.Τα αφηνουμε ολα μαζι να σωταριστουνε και προσθετουμε λιγο φον ασπρο* αλατι,πιπερι,(καποιο μυροδικο της αρεσεκειας μας) και την αφηνουμε να βρασει για περιπου 2ωρες Οταν βρασει και ειναι ετοιμη την κατεβαζουμε απο την φωτια την περναμε απο σιτα ή απο ενα τουλι και την πολτοποιουμε αν κατι δεν εχει φυγει καλα... Τελος προσθετουμε λιγο βουτυρο φρεσκο,και κρεμα γαλακτος και την βαζουμε να παρει μια βραση..και σερβιρουμε!
Σερβιρεται: Με κρουτον η με φλιδες παρμεζανας *Φον ασπρο: Εχουμε απο ενα βραστο κρεας μοσχαρι αρνι ή κι απο ενα κοτοπουλο!Μεσα στο νερο εχουμε προσθεσει καροτα πατατες κρεμμυδια πιπερι αλατι.. Φον ασπρο λεγετε ο ζωμος που προκυπτει απο το βρασιμο του κρεατος εφ οσον ειναι καθαρος και δεν υπαρχει καποιο στοιχειο απο τα προαναφερθεντα Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7718 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |