Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπιζελόσουπα (SAINT-GERMAIN) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από kotsikos   
Πέμπτη, 07/02/08

Υλικά:

  • 1/2 φλ.τσ. λαδι
  • 2 κρεμμυδια,
  • 1/2 πρασσο
  • 1kg μπιζελια
  • αλατι, πιπερι
  • 2 κουταλες φον ασπρο
  • 1 κ.σ. βουτυρο,
  • 1φλ.τσ. κρεμα γαλακτος

Εκτέλεση:

Παιρνουμε τα μπιζελια και τα βαζουμε σε νερο να μουσκεψουν(απο την προηγουμενη μερα) ή αρακα φρεσκο.

Βαζουμε σε μια κατσαρολα βουτυρο ή λαδι να καψει και σωταρουμε ολα μαζι.Τα αφηνουμε ολα μαζι να σωταριστουνε και προσθετουμε λιγο φον ασπρο* αλατι,πιπερι,(καποιο μυροδικο της αρεσεκειας μας) και την αφηνουμε να βρασει για περιπου 2ωρες

Οταν βρασει και ειναι ετοιμη την κατεβαζουμε απο την φωτια την περναμε απο σιτα ή απο ενα τουλι και την πολτοποιουμε αν κατι δεν εχει φυγει καλα...

Τελος προσθετουμε λιγο βουτυρο φρεσκο,και κρεμα γαλακτος και την βαζουμε να παρει μια βραση..και σερβιρουμε!

Σερβιρεται: Με κρουτον η με φλιδες παρμεζανας

*Φον ασπρο:

Εχουμε απο ενα βραστο κρεας μοσχαρι αρνι ή κι απο ενα κοτοπουλο!Μεσα στο νερο εχουμε προσθεσει καροτα πατατες κρεμμυδια πιπερι αλατι.. Φον ασπρο λεγετε ο ζωμος που προκυπτει απο το βρασιμο του κρεατος εφ οσον ειναι καθαρος και δεν υπαρχει καποιο στοιχειο απο τα προαναφερθεντα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 7718
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 07-02-2008 22:16
 
Κώστα ιδιαίτερη η συνταγή σου.  
Απλά θα ήθελα και αναλογίες. π.χ. πόσα μπιζέλια, πόση κρέμα γάλακτος ?
 
sgr
2. 07-02-2008 22:43
 
οκ τωρα καλυτερα. ευχαριστω
 
sgr
3. 08-02-2008 10:08
 
Ευχαριστούμε Κώστα για την πρωτότυπη συνταγή σου. :)
 
Pan
4. 08-02-2008 13:34
 
Εάν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο αρακά τον βάζουμε κι αυτόν από βραδίς στο νερό ή όχι ?
 
artemis
5. 11-02-2008 21:12
 
Παιδια αν χρησιμοποιησετε κατεψυγμενο αρακα,Οχι δεν τον βαζετε να φουσκωσει στο νερο 
Μπαινει κατευθειαν,μονο τα μπιζελια θελουν φουσκωμα αν τα αντικαταστησουμε με αρακα κατεψυγμενο μπενει οπως ειναι...μονο ο φρεσκος αρακας μπαινει στο νερο για να φουσκωσει..... 
Για οποιαδηποτε απορια στειλτε μου 
Ευχαριστω
 
kotsikos
6. 22-04-2010 20:25
 
ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η SAINT-GERMAIN ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΜΙΑ 80 ΜΕ 90 ΓΡ. ΚΟΜΕΝΙ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΖΕΛΙΟΥ (ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΥΒΙΚΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ Η ΣΟΥΠΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΡΔΙ.
 
mrAlex

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 07/02/08 )