Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κέικ καρότου Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από Eleni   
Σάββατο, 09/02/08

Για να λέω την αλήθεια το κέικ καρότου ποτέ δε μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθές. Δηλαδή θα το έτρωγα αλλά δε θα το εφτιαχνα. Μέχρι που δοκίμασα από μία συναδελφό μου εδώ στην Αγγλία και απλά ξετρελάθηκα. Είναι δροσερό και δε σε λιγώνει. Τώρα το κάνω πολύ συχνά. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε.

Υλικά

Για το κέικ

  • 175 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 ml σπορέλαιο
  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ κοφτά κ.γλ. σόδα μαγειρικής
  • 3 κ.γλ. φουσκωτά αρωματικά (κανέλα, γαρύγαλο κ.α)προαιρετικά
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 200 γρ ή 7 καρότα καθαρισμένα και τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
  • 175 γρ σταφίδες σουλτανίνες
Για το γαρνίρισμα
  • 250 γρ τυρί Philadelphia
  • 20γρ ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. απόσταγμα βανίλιας ή 2 βανίλιες
  • 1 φουσκωτό κ.γλ. κανέλα (και λίγο επιπλέον για να βάλεις από πάνω)

Για το σιρόπι

  • Χυμός από ½ πορτοκάλι
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 40 γρ μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση

 

Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το λάδι στο μίξερ για 2-3 λεπτά.

Μετά ρίχνουμε το αλεύρι αφού το περάσουμε από σίτα, τη σόδα, και τα αρωματικά. Ανακατεύουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρότα και τις σταφίδες.

Εγώ χρησιμοποιώ ταψί 16 επί 25.5 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα. Προθέρμασμένος φούρνος στους 170 βαθμούς.

Το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθεί.

Όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το γαρνίρισμα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψουν.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεί ή μέχρι να το χρειαστούμε.

Για το σιρόπι (δεν είναι ακριβώς σιρόπι γιατί δε το βράζουμε), χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.

Όταν βγεί το κέικ το τρυπάμε με σουβλάκι σε πολλά μέρη και απλώνουμε ομοιόμορφα το σιρόπι. Αφήνουμε να κρύωσει το κέικ και να απορροφήσει το σιρόπι.

Όταν κρυώσει το κείκ το βγάζουμε από το ταψί και απλώνουμε το γαρνίρισμα και ρίχνουμε και κανέλα. Επειδή έχει το γαρνίρισμα τυρί διατηρήστε το κέικ στο ψυγείο.

Καλή Όρεξη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 11221
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 09-02-2008 07:07
 
Τα "υγρά" κέικ μου αρέσουν πολύ, δηλ. αυτά που έχουν και σιρόπι. 
Για κάνε μια διευκρίνιση εκεί που λέει προαιρετικά, τι εννοείς ακριβώς.
 
Lia_P
2. 09-02-2008 22:35
 
Αρκετά πρωτότυπη συνταγή για κέϊκ καρότου. ;) Ευχαριστούμε, Ελένη! :)
 
Pan
3. 10-02-2008 03:11
 
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια κορίτσια. Είναι όντως πολύ καλό και διαφορετικό. Λία μου για το προαιρετικά κάποιο λάθος θα έκανα όταν έγραφα το κείμενο. :eek Προαιρετικά είναι τα αρωματικά. Π.χ. σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει το γαρύφαλο ή να μην θέλουν να βάλουν τόσο πολύ (εγώ βάζω αυτά που γράφω, η αδερφή μου βάζει τη μισή δόση) Ο καθένας όπως του αρέσει. Το ξύσμα από πορτοκάλι και τα καρότα σίγουρα είναι απαραίτητα. Το διόρθωσα τώρα. Ευχαριστώ που το είδες το λάθος. :)
 
Eleni
4. 11-02-2008 12:29
 
Ελένη θα το δοκιμάσω...μία διευκρίνηση είναι απαραίτητες οι σταφίδες ? εάν τις αφαιρέσω θα πρέπει να προσθέσω ζάχαρη ή κάτι άλλο ? τι είδος φούρνου επιλέγεις αέρα ή αντιστάσεις ?
 
artemis
5. 12-02-2008 01:59
 
Γεια σου Αρτεμις. Να το δοκιμάσεις. Ελπίζω να σου αρέσει. Οι σταφίδες δεν είναι απαραίτητες αν δεν τις θέλεις. Για να λέω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει χωρίς τισ σταφίδες. Υποθέτω ότι αν ηταν να τις βγάλω εγώ θα έβαζα μιά κουταλιά με 2 επιπλέον ζάχαρη ή 1 κουτ σουπας μέλι (τρελαίνομαι για το μέλι). Δοκίμασε και πες μου για να ξερω κι εγώ.
 
Eleni
6. 12-02-2008 02:27
 
Αααα, ξέχασα. Για το φούρνο. Εγώ το ψήνω στον αέρα (ο φούρνος δεν έχει αντιστάσεις πάνω κάτω οπότε δεν έχω και άλλη επιλογή)
 
Eleni
7. 12-02-2008 09:19
 
Ευχαριστώ Ελένη...θα δοκιμαστεί λίαν συντόμως !!
 
artemis

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 31/01/12 )