Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κιμαδόπιτα Νο.02 (με σπανάκι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από crystal   
Κυριακή, 10/02/08
Υλικά
  • 1 κιλο φυλλο κρουστας
  • 1 κιλο κιμα
  • 2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
  • 3/4 κιλου σπανακι ζεματισμενο και ψιλοκομμενο
  • κρασι,
  • αλατοπιπερο
  • λαδι για το τηγανι,λαδι για αλειμμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοταρουμε τα κρεμμυδια με τον κιμα,αλατοπιπερωνουμε και σβηνουμε με κρασι..βαζουμε αρκετο κρασι και σκεπαζουμε μεχρι να πιει τα νερα.
Προσθετουμε το απανακι και ανακατευουμε καλα. Το σπανακι κανει πιο αναλαφρη την πιτα,χωρις να ειναι πολυ εντονη η γευση του-δινει αρωμα και χρωμα κυριως.

Σε ενα λαδωμενο ταψι στρωνουμε 4 φυλλα καλα λαδωμενα,και βαζουμε ατακτα λιγη γεμιση..μετα βαζουμε αλλο φυλλο,γεμιση,φυλλο,γεμιση ωσπου να τελειωσουν τα υλικα.

Φροντιζουμε να σκεπασουμε τελικως την πιτα με 3 φυλλα.

Χαρασσουμε με ενα μαχαιρι και ραντιζουμε με νερο.

Στρωμμενα ετσι τα φυλλα συγκρατουν τον κιμα καλυτερα απο το να βαζαμε μισα πανω-μισα κατω. Προθερμασμενος φουρνος για 3 τεταρτα της ώρας στους 170 βαθμους.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7468
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )