Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Φον σκουρο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kotsikos   
Δευτέρα, 11/02/08

Υλικά:

  • Κοκαλα μοσχου 100gr
  • καροτα 50gr
  • Κρεμμυδια χονδρα 1-2
  • σκελιδες σκορδο
  • Φρεσκιες ντοματες 200gr
  • Μπουκε γαρνι (τουλια με διαφορα λαχανικα)προεραιτικο το τουλι
  • Νερο 1kg

Εκτελεση:

Σπαζουμε τα κοκκαλα σε χονδρα κομματια και τα αφηνουμε να παρουνε χρωμα στον φουρνο στους 250 για 15-20'.

Προσθετουμε μετα τα καροτα και τα κρεμμυδια καθαρισμενα πλυμμενα και κομμενα σε χονδρα κομματια.Τα αφηνουμε να τσιγαριστουνε περιπου 15' και με την βοηθεια μιας κουταλας η ενος ξαφριστηρα τα βαζουμε μεσα σε μια κατσαρολα.

Προσθετουμε τον Ζωμο απο τα κοκκαλα και το νερο.Βαζουμε εν συνεχεια το σκορδο και το μπουκε γαρνι(διχτυ) και την ντοματα η ντοματοπολτο.Το αφηνουμε να βρασει σιγα σιγα

Κατα την δειαρκεια του βρασμου το ξαφριζουμε .Οταν βρασει το περναμε απο σιτα και το χρησιμοποιουμε για τις παρασκευες διαφορων κρεατων οπως:

Ραγου σοτε μπρεζε κ.α.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 5759
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 12-02-2008 00:02
 
Με τρελαίνει το φον σκούρο. Αυτό το ζωμό τον χρησιμοποιώ πολύ συχνά. Τα περισσότερα από τα φαγητά μου τον περιέχουν, γιατί θεωρώ ότι προσθέτει νοστιμιά. Η διαφορά μας ότι δεν βάζω τα κόκκαλα ή/και το κρέας στο φούρνο. Προτιμώ να παίρνω αυθεντικό το ζωμό από το βρασμό.
 
rena
2. 12-02-2008 01:44
 
Πρώτη φορά ακούω για το φον σκούρο. Αλλά θα πρέπει να δίνει κάτι διαφορετικό στο φαγητό. Αλλά μια ερώτηση... Επειδή εδώ δεν μπορώ να βρώ κόκκαλα (εκτός και αν πάρω μπριζόλες και τισ ξεκοκκαλίσω που θα ήθελα να αποφύγω) μπορώ να χρησιμοποιήσω κρέας; Αν ναι τί μέρος;
 
Eleni
3. 12-02-2008 08:32
 
rena, θα σου πρότεινα μια φορά να μην προσπεράσει το στάδιο του φούρνου. έχει διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα (είναι βέβαια πιο χρονοβόρο...)
 
elie
4. 12-02-2008 11:34
 
Κωνσταντίνε, νομίζω οτι υπάρχει κάποια παράληψη μεταξύ της πρώτης και της τρίτης παραγράφου, τον ζωμό που τον βρίσκουμε και τον βράζουμε με την ντομάτα, μήπως πρέπει να προσθέσεις κάτι;
 
MB04
5. 12-02-2008 12:25
 
Την φτιάχνει η μητέρα μου αυτή την συνταγή. Ευχαριστούμε Κωνσταντίνε που την δημοσιεύεις. :)
 
Pan
6. 12-02-2008 12:38
 
Κων/νε μήπως τα κόκκαλο που γράφεις στα υλικά είναι πολύ λίγα? 100 γρ. κόκκαλα είναι ένα μικρό κομμάτι (λόγω βάρους). Μήπως εννοείς 1 κιλό κόκκαλα?
 
Mary
7. 13-02-2008 01:16
 
Mary στην δικιά μου συνταγή  
Fond Brun 
 
100 g de fond brun de veau  
(ou autre viande) en poudre  
 
Recette de sauce pour 100 cl.
 
kate
8. 17-02-2008 15:43
 
Λοιπον Παιδια η συνταγη ειναι ακριβως οπως την βλεπετε! 
Γραφω τοσα λιγα gr υλικων γιατι θεωρειται οτι θα την κανετε σπιτι σας και οχι σε καποιο μαγαζι... 
Αν βαλω παραπανω θα βγει καμια εραστια κατσαρολα και μετα θα μπειτε στον κοπο νβα τα κανετε παγακια και να τα εχετε.. 
Αν θελετε παραπανω διπλασιαστε τα υλικα
 
kotsikos
9. 25-02-2010 20:27
 
Κωνσταντινε μηπως εισαι σεφ????
 
samis
10. 01-03-2010 21:57
 
Nαι..περιπου... 
Μαγειρας ειμαι οχι Σεφ....εχω δρομο ακομα να γινω Σεφ
 
kotsikos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 11/02/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός