| Αχ!! Απλούστατη συνταγή που μου έτρεχαν τα σάλια μέχρι να ετοιμαστεί. Μια εύκολη λύση για νόστιμο φαγητό. (Συνταγή από το σεμινάριο μαγειρικής του Αλέξανδρου Παπανδρέου την Πέμπτη 6-2-2008). Υλικά
- 400 γρ. χυλοπίτες
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 500 ml ζωμό κοτόπουλου
- 2 σφηνάκια κόκκινο κρασί
- 2 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
- 200 γρ. φέτα σκληρή και αλμυρή
- 1 ποτήρι χυμός τομάτας
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμενο πιπέρι
|
Εκτέλεση
Καθαρίζεται και ψιλοκόβετε τα ξερά κρεμμύδια. Ξεφλουδίζετε τις τομάτες και τις ψιλοκόβετε και αυτές με την σειρά τους. Σε μια ρηχή αντικολλητική κατσαρόλα προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Προσθέτετε τις τομάτες και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε τις χυλοπίτες ανακατεύετε και σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Προσθέτετε τον χυμό τομάτας και λίγο από τον ζωμό κοτόπουλου και χαμηλώνετε την φωτιά. Συνεχίζετε να μαγειρεύετε προσθέτοντας τον ζωμό του κοτόπουλου κάθε φορά που εξατμίζονται τα υγρά και μέχρι οι χυλοπίτες να είναι βρασμένες al dente. Τέλος προσθέτετε όσο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι χρειάζεται και σερβίρετε προσθέτοντας από πάνω τριμμένη φέτα. Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 46695 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |