Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κεμπάπ για μπουφέ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από Margarita   
Τρίτη, 12/02/08
Υλικά:

 Για τη μαρινάδα:

  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 4 κουταλιές σούπας κρασί κόκκινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • ½ κουταλάκι γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρι
Για τα κεφτεδάκια:
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1 σφηνάκι γάλα
  • 1 σφηνάκι μαυροδάφνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, βασιλικός
Για τα καλαμάκια:
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
Προτεινόμενες σάλτσες:
  1. Απλή σάλτσα ντομάτα με βασιλικό και κύμινο.
  2. Γιαούρτι.

Εκτέλεση:

 Ζυμώνουμε τον κιμά και σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια.

Περνάμε τα κεφτεδάκια σε καλαμάκια παρεμβάλλοντας μεταξύ τους κομματάκια πιπεριάς και κρεμμυδιού.

Αφήνουμε να μαριναριστούν για λίγες ώρες (εγώ τα άφησα σχεδόν μια μέρα και έγιναν τέλεια).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C σε αέρα και γκριλ μέχρι να ροδίσουν.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε με τη μαρινάδα που περίσεψε.

Συνοδεύεται άψογα με πατατούλες τηγανιτές και με κους κους !

Καλή όρεξη.

Η συνταγή αυτή είναι ένας συνδυασμός συνταγών από το πρόσφατο τεύχος του Γαστρονόμου με μικρές δικές μου πινελιές.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (18) | Εμφανίσεις: 16721
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 13-02-2008 12:59
 
Πολύ ωραία ιδέα να είναι σε καλαμάκια. Κι εγώ δεν τα τηγανίζω όταν τα φτιάχνω με σάλτσα ντομάτας αλλά τα ψήνω λίγο και μετά τα μαγειρεύω..
 
artemis
2. 14-02-2008 11:53
 
μαργαριτάκι καλημέρα... πολύ νόστιμα και ευπαρουσίαστα~ :zzz
 
melina

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 11/05/10 )