Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Τούρτες και Τάρτες arrow Τούρτα καρδιά βουτύρου σοκολάτας (Αγιου Βαλεντίνου)
Τούρτα καρδιά βουτύρου σοκολάτας (Αγιου Βαλεντίνου) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 13
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Τετάρτη, 13/02/08

0004_400

Η συνταγή είναι απο το Βιβλίο Ελληνικό γεύμα Του Νίκου Τσελεμεντέ
σας εγγυώμαι ότι σε όσους αρέσουν αυτές οι γεύσεις
ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ

Θα χρειαστούμε :

  • 3 πάτοι παντεσπάν σοκολάτας ή κάποιο δικό σας
  • 2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
  • 1 << >> άχνη ζάχαρη
  • 1 << >> κουβερτούρα
  • 3 κροκοι αυγών
  • Λίγο κονιάκ ή λικέρ
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα

Σιρόπι

  • 1 φλιτ ζ Ζάχαρη
  • 1 < > νερό
  • Λίγο μαρασκίνο (ότι έχετε )

Τι κάνουμε

Κόβουμε τα παντεσπάν σε σχήμα καρδιάς με τον παχύτερο από κάτω . Ετοιμάζουμε την κρέμα της τούρτας ως εξής: Δουλεύουμε καλά σε λεκανίτσα το βούτυρο προσθέτοντας του σιγά σιγά και συνεχίζοντας το δούλεμα να ρίχνουμε τη ζάχαρη , σε συνέχεια τους κρόκους 1-1 και τέλος την κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί(ή μικροκυμάτων). Στρώνουμε πάνω στον πρώτο δίσκο το ¼ από την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε τον άλλο δίσκο σιροπιάζουμε με το σιρόπι (κρύο) που φτιάξαμε και στρώνουμε το άλλο ¼ της κρέμας. Σκεπάζουμε με τον τρίτο δίσκο .Ανακατεύουμε και δουλεύουμε καλά 1 φλιτζάνι του καφέ κρέμα σοκολάτας με 2 κουταλιές γάλα και 1 ζάχαρη. Κάνουμε 1 στρώση στο κέντρο της επιφάνειας της τούρτας, σε σχήμα καρδιάς που περιβάλλουμε με ένα διακοσμητικό δακτύλιο από 2χρωμη μαρέγκα(καλύτερα βάλτε σαντιγί για να είστε σίγουρες το λέω εκ πείρας)

Βάζουμε την υπόλοιπη κρεμά σε κορνέ ή σύριγγα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε μικρά διακοσμητικά αστεράκια στην υπόλοιπη επιφάνεια της τούρτας και γιρλάντες-κολωνάκια στα πλαϊνά της.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε(λίγο πριν σερβίρουμε τη βγάζουμε για να πάρει θερμοκρασία δωματίου, είναι καλύτερα για το βούτυρο)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 24851
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (8)
1. 13-02-2008 17:41
 
Manolia teleiaaaaaaaaaaaaaaaa :upset :upset :upset :upset :upset :upset :upset  
mprabo sou :upset :upset :upset :upset
 
giota
2. 13-02-2008 20:32
 
μανολια μας εχεις βασανισει :eek :eek που πηγε η διαιτα οεεεο............... :upset :upset :upset :upset
 
sgrav
3. 13-02-2008 22:30
 
αχ ΜΑΝΟΛΙΑ μου σε ευχαριστω!!!!Μολις μπηκα σπιτι απο την δουλεια και ετρεξα να δω την συνταγη...Ημουν σιγουρη οτι θα την ειχες βαλει.. 
Μπελαλιδικη μου φαινεται αλλα ειμαι σιγουρη πως αξιζει ο κοπος!! 
παρα πολυ ωραια η συνταγη..Με τα δαχτυλα θα την φαμε αυριο για να την ευχαριστηθουμε ακομα πιο πολυ!!!! 
Πολλα φιλια!!!
 
julia1984
4. 14-02-2008 09:53
 
Μανώλια πολύ ωραία η τουρτα συγχαρητηρια!! 
 
η φωτογραφία δικιά σου είναι ή απο το βιβλίο του τσελεμεντέ;
 
MB04
5. 14-02-2008 11:49
 
ρε συ μανωλία τι μας κάνεις λέμε!!!!!!!!!! τέλεια
 
melina
6. 14-02-2008 14:37
 
Η φωτογραφία είναι απο το βιβλίο :p  
Η δικιά μου είναι καλύτερη :grin  
ΟΤΑΝ θα κάνω βάλω φωτογραφιά να τη δείτεεεεε . 
:grin :grin :grin  
Σήμερα πιάστικα να φτιάχνω γλυκό κουταλιού πορτοκαλοόφλουδες και με το εσωτερικό τους πορτοκαλόπιτα :(  
sgrav μ΄αρεσε πολύ το οεεοο ......
 
MANOLIA
7. 14-02-2008 14:43
 
Γράψτε λάθος μόλις είδα ότι η πορτοκαλόπιτα είναι με ξύσμα και όχι με σάρκα πορτοκάλιου :( :( :(  
Τωρα πρέπει να κάνω μαρμελάδα..... :cry :cry :cry
 
MANOLIA
8. 14-09-2009 11:59
 
Αυτό είναι έργο τέχνης 
παναγία μου!!!! 
:eek
 
susudi

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 14/02/11 )