Η συνταγή είναι απο το Βιβλίο Ελληνικό γεύμα Του Νίκου Τσελεμεντέ σας εγγυώμαι ότι σε όσους αρέσουν αυτές οι γεύσεις ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ Θα χρειαστούμε :
- 3 πάτοι παντεσπάν σοκολάτας ή κάποιο δικό σας
- 2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
- 1 << >> άχνη ζάχαρη
- 1 << >> κουβερτούρα
- 3 κροκοι αυγών
- Λίγο κονιάκ ή λικέρ
- 2 κουταλιές σούπας γάλα
Σιρόπι - 1 φλιτ ζ Ζάχαρη
- 1 < > νερό
- Λίγο μαρασκίνο (ότι έχετε )
Τι κάνουμε
Κόβουμε τα παντεσπάν σε σχήμα καρδιάς με τον παχύτερο από κάτω . Ετοιμάζουμε την κρέμα της τούρτας ως εξής: Δουλεύουμε καλά σε λεκανίτσα το βούτυρο προσθέτοντας του σιγά σιγά και συνεχίζοντας το δούλεμα να ρίχνουμε τη ζάχαρη , σε συνέχεια τους κρόκους 1-1 και τέλος την κουβερτούρα λιωμένη σε μπέν μαρί(ή μικροκυμάτων). Στρώνουμε πάνω στον πρώτο δίσκο το ¼ από την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε τον άλλο δίσκο σιροπιάζουμε με το σιρόπι (κρύο) που φτιάξαμε και στρώνουμε το άλλο ¼ της κρέμας. Σκεπάζουμε με τον τρίτο δίσκο .Ανακατεύουμε και δουλεύουμε καλά 1 φλιτζάνι του καφέ κρέμα σοκολάτας με 2 κουταλιές γάλα και 1 ζάχαρη. Κάνουμε 1 στρώση στο κέντρο της επιφάνειας της τούρτας, σε σχήμα καρδιάς που περιβάλλουμε με ένα διακοσμητικό δακτύλιο από 2χρωμη μαρέγκα(καλύτερα βάλτε σαντιγί για να είστε σίγουρες το λέω εκ πείρας) Βάζουμε την υπόλοιπη κρεμά σε κορνέ ή σύριγγα ζαχαροπλαστικής και κάνουμε μικρά διακοσμητικά αστεράκια στην υπόλοιπη επιφάνεια της τούρτας και γιρλάντες-κολωνάκια στα πλαϊνά της. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε(λίγο πριν σερβίρουμε τη βγάζουμε για να πάρει θερμοκρασία δωματίου, είναι καλύτερα για το βούτυρο) Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 24851 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |