Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
bookmark 
Συχνές αναζητήσεις

αγκινάρες   αρνάκι   γαρίδες   γεμιστά   γιαούρτι   κολοκυθάκια   κοτόπουλο   κουλουράκια   λαχανικά   μακαρόνια   μανιτάρια   μαρμελάδα   μελιτζάνες   μοσχάρι   μπέικον   μπισκότα   μπριζόλες   ντομάτα   παγωτό   πατάτες   πιπεριές   πορτοκάλι   σοκολάτα   σουφλέ   σπανάκι   τάρτα   τούρτα   τυρόπιτα   φιλέτο   χοιρινό   χταπόδι  

Προτεινόμενος πλοηγός
Βενιζελικα (φονταν σοκολατας) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Παρασκευή, 15/02/08

Μια συνταγη απο την εκπομπη του ηλια μαμαλακη απο τη λημνο

την εφτιαξα και εγινε φανταστικη γιαυτο και σας την παραθετω

Υλικα
  • 500 γραμ αμυγδαλα με το φλουδι τους
  • 200 γραμ κουβερτουρα
  • 1 φλυτζανι λικερ κουαντρο
  • 1 φλυτζανι σιροπι
  • λιγο κονιακ για τα χερια
  • Για το γλασο
  • 350 γραμ βανιλια υποβρυχιο
Εκτελεση
  • αλεθουμε τα αμυγδαλα στο μουλτι προσεχοντας να μη γινουν σκονη
  • βαζουμε τα αμυγδαλα σε ενα μπωλ και προσθετουμε τη σολατα τριμμενη στον τριφτη
  • ανακατευουμε καλα, ριχνουμε το κουαντρο και τελος το σιροπι που πρεπει να ειναι αρκετα βαρυ
  • ριχνουμε τοσο σιροπι ωστε να γινει μια δεμενη μαζα
  • ανακατευουμε καλα βρεχουμε τα χερια μας με κονιακ και πλαθουμε μπαλακια
  • αφηνουμε τα μπαλακια να στεγνωσουν 24 ωρες στι ψυγειο
  • κατοπιν σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε τη βανιλια να γινει ρευστη (δεν πρεπει νε βρασει)
  • ριχνουμε τα μπαλακια ενα ενα στη βανιλια, τα κυλαμε να παει παντου , τα αφηνουμε σε μια σχαρα να παγωσουν και γαρνιρουμε με λεπτες γραμμες απο τη βανιλια

Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 10319
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 16-02-2008 12:20
 
Από τη στιγμή που είχα δει τη συνταγή ήθελα να τα φτιάξω. Εντυπώσεις? Το γλασάρισμα γίνεται εύκολα?
 
margarita
2. 16-02-2008 21:50
 
μαργαριτα μου εγω ξετρελαθηκα απο τα ωραια σοκολατακια που εχω φαει ποτε οσο γιατο γλασαρισμα δε με δυσκολεψε καθολου εκανα ενα κολπακι μολις ζεστανα τη βανιλια πηρα ενα καλαμακι για σουβλακι καρφωνα το σοκολατακι και το βουτουσα στη βανιλια τα εβαλα σε μια σχαρα και με το πισω μερος ενος κουταλιου το βουτουσα στη βανιλια και αφηνα να τρεξει επανω ενας κυκλος τελεια94 :grin :grin :grin :grin
 
sgrav
3. 17-02-2008 11:32
 
Πολύ ωραία συνταγή την είχα δεί κ εγω δεν την έχω κάνει όμως.Μήπως θα μπορούσες sgrav να δώσεις αναλογίες για το σιρόπι. :roll :roll
 
sweety
4. 17-02-2008 11:52
 
εγω εβαλα 1 ποτηρι νερο και 1/2 ζαχαρη αφησε το να βρασει καλα πρεπει να μεινει 1 φλυτζανι σιροπι καλη επιτυχια ;) ;) ;)
 
sgrav

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 07/06/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Διπλό αντιπολιτικό τηγάνι ομελετιέρα
Το Top στην φιλοξενία