Υλικά: - ξύσμα από 1 λεμόνι
- ξύσμα από 1 μανταρίνι
- 1 κιλό πορτοκάλια καθαρισμένα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους
- 1 κιλό ζάχαρη
|
|
Παρασκευή :
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα πορτοκάλια.
- Τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το ξύσμα των εσπεριδοειδών και
- τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 105οC.
- Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα τα οποία αποστειρώνουμε ως εξής: Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα επάνω σε μία πετσέτα και τα βάζουμε μαζί με την πετσέτα στο φούρνο στους 100ο C για 15 λεπτά.
- Γεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω με τη μαρμελάδα όταν και τα δύο είναι ακόμη ζεστά. Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλ. το καπάκι να είναι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 20460 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |