Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τούρτα μους σοκολάτα - φράουλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Margarita   
Σάββατο, 16/02/08
Τούρτα σοκολάτα φράουλα
Υλικά:
  • 1 παντεσπάνι (θα χρειαστούμε δύο δόσεις παντεσπάνι)
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι
  • 1 δόση μους σοκολάτα
  • 1 δόση σαντιγί
  • 100γρ. αμύγδαλα καραμελωμένα (βλ. Συνταγή Μαργαρίτας Αλλιώτικη Black Forest )
  • ½ βαζάκι μαρμελάδα φράουλα
  • 5 φράουλες

Παντεσπάνι:

  • 4 αυγά
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σούπας νερό
  • 2 κ. σούπας κακάο
  • ½ κ. γλυκού σόδα
  • ½ λιωμένη κουβερτούρα
 

Μους σοκολάτα:

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 6 αυγά
  • 80 γρ. άχνη ζάχαρι
  • 2 κ.σούπας γάλα
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 κ.σούπας σαντιγί
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:

  • Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη και έπειτα το αλεύρι. Διαλύουμε στο νερό, το κακάο, τη σόδα και την λιωμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το σοκολατένιο μίγμα στο μίγμα των αυγών.
  • Στρώνουμε μια λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε το μίγμα.
  • Γίνεται μια λεπτή στρώση πάχους περίπου 1 εκ.
  • Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
  • Αφού βγάλουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και κρυώσει λίγο το καλύπτουμε με ένα ακόμα φύλλο λαδόκολλας και το αναποδογυρίζουμε. Ξεκολλάμε σιγά σιγά τη λαδόκολλα που το έχουμε ψήσει.
Για τη μους σοκολάτας:
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και μόλις σφίξουν λίγο προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Αφού γίνει μια σφιχτή μαρέγκα ενώνουμε με απαλές κινήσεις από έξω προς τα μέσα με τη σαντιγί και τη λιωμένη σοκολάτα (στην οποία έχουμε προηγουμένως ενσωματώσει το γάλα, το βούτυρο και το κονιάκ).
Στήσιμο:
  • Βάζουμε στον πάτο σε ένα ταψί με αποσπώμενο πάτο μια βάση παντεσπάνι, Ραντίζουμε με το σιρόπι και από πάνω στρώνουμε μια δόση μους σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
  • Βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, στρώνουμε πάλι μια δόση σοκολάτα και από πάνω βάζουμε τη μαρμελάδα φράουλα.
  • Βάζουμε το τρίτο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και από πάνω στρώνουμε μια δόση κρέμα σοκολάτα
  • Πασπαλίζουμε με τα καραμελωμένα αμύγδαλα
  • Καλύπτουμε με τον τελευταίο πάτο παντεσπάνι, σιροπιάζουμε και το βάζουμε για μερικές ώρες στην κατάψυξη να σφίξει.
Γαρνίρισμα:
  • Διακοσμούμε με τη σαντιγί και τις φράουλες.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 23572
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 16-02-2008 19:06
 
Μπραβο Μαργαριτα πολυ ωραιο :upset :upset :upset :upset  
τελειοοοοοοοοο :eek :eek :eek :eek
 
giota
2. 16-02-2008 20:12
 
Σλρουπ! Ξελιγώθηκα. Πάω να δω τι γλυκό έχει στο ψυγείο.΄Εστω σοκολατίτσα.
 
Nena
3. 16-02-2008 21:52
 
αχ :cry :cry τι βασανα τραβαμε σαυτο το σαιτ :? :? τι ξελιγωματα :eek :eek :eek :eek
 
sgrav
4. 17-02-2008 10:05
 
Πραγματικά, το μπελά μας έχουμε βρει με τόσες συνταγούλες που διαβάζουμε.
 
margarita
5. 19-02-2008 00:09
 
τέλεια συνταγή!με το που τελειώσω τη δίαιτα θα την κάνω(με βλέπω να ξαναπαίρνω τα κιλά)!
 
matizaki29
6. 10-05-2012 15:47
 
:p :p :p τελειοοοο!
 
mintziriki

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 17/05/10 )