Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γλυκό 'ΠΑΓΟΣ' Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Τετάρτη, 20/02/08

Όταν πρωτοείδα αυτή τη συνταγή ξαφνιάστηκα. Από περιέργεια την έφτιαξα και είναι πράγματι πολύ πρωτότυπη. Όλοι παραξενεύονται και ρωτούν τι είναι αυτό που τρώνε. Στους πιο gourmet τύπους άρεσε πολύ. Ο μπαμπάς μου που είναι της ελληνικής κουζίνας δίστασε.....

Υλικά:
  • 3/4 κουπας νισιστέ 1
  • 1 κούπα + κουτ. σ. κορν-φλάουερ
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ροδόνερο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 λίτρο νερό
  • φυστίκια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Διαλύουμε το νισιστέ στο νερό και το κορν-φλάουερ στο γάλα.
Βάζουμε το μίγμα στη φωτιά ώσπου να πήξει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ανθόνερο.
Το βάζουμε σε ορθογώνια φόρμα στο ψυγείο και όταν κρυώσει καλά το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε με φυστίκι ανάλατο.
Είναι πρωτότυπο, εύκολο και σε αφήνει με μια αγωνία. Ιδανικό για απογευματινό γλυκάκι το καλοκαίρι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 14226
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 20-02-2008 17:57
 
:roll
 
kotsikos
2. 20-02-2008 21:01
 
Ναι όντως ιδιαίτερο Yiouli.
 
sgr
3. 21-02-2008 09:12
 
Θυμίζει πολύ το μουχαλεμπί YIOULI...είναι μία κρεμούλα με άρωμα...
 
artemis
4. 21-02-2008 10:51
 
Αρκετά πρωτότυπο και θυμίζει μικρασιάτικο.... Δεν μένει παρά να το δοκιμάσουμε, που φαντάζομαι πως είναι αρκετά εύγεστο, ιδιαίτερα για το καλοκαίρι όπως λες. 
 
Ευχαριστούμε για την συνταγή. :)
 
Pan
5. 21-02-2008 13:03
 
Γιουλη μου και βεβαια ειναι νοστιμοτατη συνταγη ειναι η λιβανεζικη κρεμουλα με το ονομα μουχαλεμπι με διακοσμηση στην επιφανεια φυστικη αιγινης και ινδοκαρυδο 
μου αρεσει πολυ η ονομασια παγος ετσι φαινεται στο βιβλιο του παρλιαρου που την ειδα προσφατα με ροδοπεταλα στην επιφανεια........σαν παγος
 
MIRANDA

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 23/04/10 )