Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Καρυδόπιτα Νο.02 σχεδόν ελαφριά
Καρυδόπιτα Νο.02 σχεδόν ελαφριά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 21/02/08
p1010042_400

Ο άντρας μου μου δήλωσε ότι η καρυδόπιτα είναι από τα αγαπημένα του γλυκά έτσι αποφάσισα στα γενέθλια του αντί για τούρτα να σβήσουμε καρυδόπιτα!!

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει πολύ λιγότερα αυγά από τις γνωστές καρυδόπιτες είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και δεν υστερεί καθόλου σε νοστιμιά!!

Υλικά

  • Για ένα ταψί ή φόρμα 28 εκατοστών
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • ½ ποτηρι φυτινη
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ μπεικιν παουντερ
  • ½ ποτήρι γάλα
  • 1 και μισό ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 και μισό ποτήρι καρυδόψιχα
  • ½ φλιτζανάκι μικρό κονιάκ
  • 1 και μισό κ.γ κανέλλα

Για το σιρόπι

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • Μισό λεμονι το χυμό του
  • Λίγη κανέλλα
  • Μισό φλιτζανάκι κονιάκ

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τη φυτινη καλά στο μίξερ
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά.
  • Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στις 170 βαθμούς.
  • Φτιάχνουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά.
  • Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα με ζεστό σιρόπι σε χλιαρό κέικ.
  • Αντίστοιχα μπορούμε να φτιάξουμε αμυγδαλοπιτα αν αντικαταστήσουμε την καρυδόψιχα με αμυγδαλόψιχα.
  • σερβιρουμε με σαντιγυ ή παγωτο

Καλή επιτυχία!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 40225
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 21-02-2008 23:11
 
πολυ ωραια συνταγη και πολυ ωραια εικονα.απλα ηθελα να κανω μια ερωτησουλα.το σιροπι αυτο ειναι αρκετο η λες να κανω διπλη δοση γιατι μου αρεσει να ειναι πολυ σιροπιασμενο.
 
eva
2. 21-02-2008 23:19
 
για τα γουστα μου ευα ειναι αρκετο αλλα αν το θες πολυ πολυ σιροπιασμενο κανε λιγο παραπανω δε βαριεσαι ... και βαζεις οσο τραβηξει
 
margarita79
3. 21-02-2008 23:19
 
Βρε Μαργαρίτα δε μας λυπάσαι βραδιάτικα? Τα σάλια μου τρέχουν!!!!
 
Mary
4. 22-02-2008 00:18
 
Το καλύτερο μου, χωρίς πολλά αυγά. Μπράβο. :)
 
margarita
5. 22-02-2008 09:52
 
Πότε θα φτιάξεις πάλι αυτό το θεικό γλυκό να το δοκιμάσουμε κι εμείς ? 
Αν θες σβήνω εγώ κερί :zzz
 
sgr
6. 22-02-2008 10:40
 
Γιάμιιι!! Απίστευτη φαίνεται Μαργαρίτα και με 3 μόνο αυγά :zzz :zzz  
Κατεχωρήθη και θα δοκιμαστεί άμεσα :grin
 
Flora
7. 22-02-2008 11:51
 
Μπράβο Μαργαρίτα και εγώ ψάχνω συνταγές με λίγα αυγά και αυτή έχει γενικώς εύκολα υλικά, θα την δοκιμάσω το Σαββατοκύριακο.Πάντα τέτοια
 
xrysa
8. 22-02-2008 12:57
 
απαπαπαπα για δεύτερη φορά σήμερα... φανταστικό!!!
 
zoi
9. 22-02-2008 17:05
 
Μπραβο Μαργαριτα πολυ ωραιο :eek :eek :eek :eek :eek
 
giota
10. 22-02-2008 20:41
 
Να σαι καλα Μαργαριτα για την απαντηση θα την κανω να τη δοκιμασω και βλεποντας και κανοντας μοιαζει απιστευτη παντως μπραβο.
 
eva
11. 18-06-2009 09:12
 
θα την δοκιμασω και εγω να την φτιαξω γιατι μαρεσει που δνε εχει πολλα αυγα .Τωρα που την βλεπω σαν τουρτα σκεφτομαι να την κόψω στην μέση σαν παντεσπανι και να βαλω απο πανω παγωτο και στην καταψυξη .θα ειναι μουρλια για να δουμε ...
 
XIPOLITIDIF

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )