Ο άντρας μου μου δήλωσε ότι η καρυδόπιτα είναι από τα αγαπημένα του γλυκά έτσι αποφάσισα στα γενέθλια του αντί για τούρτα να σβήσουμε καρυδόπιτα!! Η συγκεκριμένη συνταγή έχει πολύ λιγότερα αυγά από τις γνωστές καρυδόπιτες είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της και δεν υστερεί καθόλου σε νοστιμιά!! Υλικά
- Για ένα ταψί ή φόρμα 28 εκατοστών
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- ½ ποτηρι φυτινη
- 3 αυγά
- 3 κ.σ μπεικιν παουντερ
- ½ ποτήρι γάλα
- 1 και μισό ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 και μισό ποτήρι καρυδόψιχα
- ½ φλιτζανάκι μικρό κονιάκ
- 1 και μισό κ.γ κανέλλα
Για το σιρόπι - 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- Μισό λεμονι το χυμό του
- Λίγη κανέλλα
- Μισό φλιτζανάκι κονιάκ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη ζάχαρη μαζί με τη φυτινη καλά στο μίξερ
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά.
- Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στις 170 βαθμούς.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα με ζεστό σιρόπι σε χλιαρό κέικ.
- Αντίστοιχα μπορούμε να φτιάξουμε αμυγδαλοπιτα αν αντικαταστήσουμε την καρυδόψιχα με αμυγδαλόψιχα.
- σερβιρουμε με σαντιγυ ή παγωτο
Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (25) | Εμφανίσεις: 40225 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |