Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Σαλάτες arrow Παντζαροσαλάτα Νο.03 (γαλλική)
Παντζαροσαλάτα Νο.03 (γαλλική) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Παρασκευή, 22/02/08

Τη συνταγή αυτή τη φτιάχνει εδώ και πολλά χρόνια η θεία μου. Την έφερε από τη Γαλλία τη δεκαετία του '70 και γι'αυτό την ονόμασα γαλλική. Είναι πολύ πρωτότυπη αλλά τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Την έφτιαξα το Πάσχα στα πεθερικά μου και πέσανε με τα μούτρα!

Υλικά:
  • 1 βάζο παντζάρια κομμένα σε ζωμό (μεγάλη συσκευασία)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • Ξύδι (κατά βούληση) - εγώ το βάζω με το 'μάτι'
  • 1 συσκευασία ζελέ κεράσι
Εκτέλεση:
Παίρνω την κονσέρβα και την αδιάζω σε ένα μπωλ μαζί με το ζουμάκι της. Ψιλοκόβω το σκόρδο και προσθέτω το ξυδάκι. Αφήνω το μίγμα αυτό 1-2 ώρες και ύστερα παρασκευάζω το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αντί για 2 ποτήρια νερό βάζω το ζουμάκι των παντζαριών, (χωρίς το σκόρδο) και συμπληρώνω με νερό ώστε να έχω 2 ποτήρια υγρών.
Αδειάζω το μίγμα σε φόρμα που να ανοίγει (όπως αυτή της Tupper). Βάζω τη φόρμα στο ψυγείο και όταν σφίξει το μίγμα ξεφορμάρω σε σερβίρω.
Είναι πολύ δροσερή και τρώγεται ευχάριστα με ψητό κρέας.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 11604
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 22-02-2008 20:26
 
Γιούλη είναι έντονη η γεύση κεράσι? Υποθέτω πως γίνεται και με σκέτη ζελατίνη, χωρίς γεύση... ή όχι?
 
Ranja
2. 23-02-2008 07:36
 
Το ζελέ κεράσι είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ! Χωρίς αυτό είναι άγευστο. Το μυστικό είναι ο συνδυασμός του κερασιού, που είναι γλυκό, και του παντζαριού που είναι εξίσου γλυκό. Οι δύο γεύσεις ΄δένουν΄πολύ καλά και αν δεν υπήρχε το άρωμα σκόρδου δεν θα καταλάβαινε κανείς ότι υπάρχει το παντζάρι. Αυτή η συνταγή έχει πολύ φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς!.... Εγώ πάντως την τσακίζω γιατί είναι πολύ ταιριαστή με τα λιπαρά φαγητά.
 
yiouli
3. 23-02-2008 22:15
 
Πολύ πρωτότυπη συνταγή για παντζάρια! Θα την δοκιμάσω. Ευχαριστούμε yiouli! :)
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 25/04/10 )