Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέϊκ αμυγδάλου σιροπιαστό
Κέϊκ αμυγδάλου σιροπιαστό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Σάββατο, 23/02/08
Υλικά:
  • 2 φλυτζ. φαρινάπ
  • 1 βιτάμ σόφτ
  • 1-1/12 φλ. τσ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. τσ. αμύγαλα χωρίς τη φλούδα τους
  • 1/2 φλ. τσ. γάλα
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 2 κ. γλ. μπαίκιν
  • 2 βανίλλιες
Σιρόπι:
  • 2 φλ. τσ. ζάχαρη
  • 2 φλ. τσ. νερό
  • 1 κουτ. σ. γλυκόζη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τ' αυτά και μετά το γάλα. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τη φαρίνα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 περίπου ώρα (ανάλογα με το φούρνο) κάνοντας και το τέστ του μαχαιριού για να επιβεβαιώσουμε ότι έχει ψηθεί.
Το σιρόπι το βράζουμε περίπου 10-15 λεπτά και το ρίχνουμε στο γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 11497
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 25/03/13 )