ΥΛΙΚΑ:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Το γάλα (ειδικά το πρόιο) όταν μείνει μερικές ώρες, κάνει επάνω μια κρούστα, τη λεγόμενη τσίπα. Για να φτιάξουμε στάκα μαζεύουμε την τσίπα κάθε μέρα, τη βάζουμε σε ένα βάζο και τη φυλάμε στο ψυγείο για να μην ξινίσει. Οταν μαζέψουμε αρκετή, τη βάζουμε σε ένα τσικάλι και την ανακατεύουμε με αλεύρι (περίπου 1 κρασοπότηρο σε κάθε μισό κιλό τσίπα) και λίγο αλάτι και την αφήνεουμε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας κάθε λίγο μέχρι να βγεί το βούτυρο στην επιφάνεια. Μαζεύουμε αυτό το βούτυρο, το βάζουμε σε ένα βάζο και μετά στο ψυγείο. Αυτό μέσα στο βάζο είναι η στάκα.
ΣΗΜ: Μην με ρωτήσετε λεπτομέρειες αυτό μου είπε ο μπαμπάς μου, αυτό σας λέω κι εγώ. Τώρα αν έχετε πρόβειο γάλα κάντε και στάκα ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 14694 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |