Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πουλερικά και κυνήγι arrow Κοτόπουλο τηγανιτό χωρίς τηγάνισμα
Κοτόπουλο τηγανιτό χωρίς τηγάνισμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 10
Έχει υποβληθεί από YANNA   
Τρίτη, 26/02/08
Ευρετήριο άρθρου
Κοτόπουλο τηγανιτό χωρίς τηγάνισμα
Σελίδα 2

Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή απο ένα παλιό βιβλίο μαγειρικής της Κ. Μαυροειδή. Εγώ το λέω το κοτόπουλο του ποδοσφαίρου, ξέρετε όταν μαζεύονται στο σπίτι όλως τυχαίως οι φίλοι για να δούν ποδόσφαιρο με μπύρα.

ΥΛΙΚΑ
  • 11/2 κιλό κοτόπουλο στήθος χωρίς κόκαλο
  • 2 φλυτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/3 φλυτζ. ελαιόλαδο
  • 1κ,γ, αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κάρυ
  • 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε τη φρυγανιά με τα υπόλοιπα υλικά, τα αδειάζετε σε μιά σακουλίτσα και βάζετε μέσα δύο δύο τα κομμάτια του κοτόπουλου. Κρατώντας τη σακούλα κλειστή, την κουνάτε πάνω κάτω για να καλυφθούν τα κομμάτια απο το μίγμα. Στρώνετε με αλουμινόχαρτο ή χαρτί ψησίματος το ταψί του φούρνου και τοποθετείτε τα κομμάτια χωρίς να προσθέσετε τίποτε άλλο. Τα ψήνετε στούς 200 βαθμούς για 35 λεπτά. Τα συνοδεύετε με μιά σάλτσα μαγιονέζας ή γιαουρτιού.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (102) | Εμφανίσεις: 42027
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 26-02-2008 23:28
 
Σατανικά ευφυές! Δε λερώνεις τίποτα, φαντάζομαι γίνεται νόστιμο και κυρίως, όπως λες, αποφεύγεις το τηγάνισμα! Super!
 
Ranja
2. 27-02-2008 00:09
 
Ranja το καλύτερο σ'αυτό το κοτόπουλο ειναι η μυρωδιά του όταν ψήνεται, για τη γεύση εσύ θα μου πείς όταν το φτιάξεις :roll
 
YANNA
3. 27-02-2008 08:44
 
Εννοείς ότι ανακατεύεις ελαιόλαδο, φρυγανιά και αρωματικά όλα μαζί και με αυτό το μείγμα πανάρεις το κοτόπουλο ?
 
sgr
4. 27-02-2008 10:31
 
Yanna, πανέξυπνη ιδέα και πολύ νόστιμη μου ακούγεται! Ειδικά επειδή ψήνεται και αποφεύγουμε το τηγάνισμα. Ευχαριστούμε που μοιράστηκες την ιδέα σου μαζί μας. :)
 
Pan
5. 27-02-2008 12:48
 
Υπέροχο φαίνεται το φαγάκι. Θα δοκιμαστει οπωσδήποτε.
 
Mary
6. 27-02-2008 13:23
 
Γέλασα πολύ με τον τίτλο...τηγανητό χωρίς τηγάνισμα....χα χα χα Μάλιστα, πολύ καλό και εύκολο....
 
ATA
7. 27-02-2008 14:54
 
sgr ακριβώς αυτό κάνω,όλα μαζί σε ένα σακουλάκι polybag-το λάδι είναι λίγο σε σχέση με τη φρυγανιά-και ανακατεύω.Ανάλογα με το χρόνο που έχω κόβω το κοτόπουλο(χωρίς την πέτσα)σε μπουκιές ή μεγαλύτερα κομμάτια,άρα και ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογος.Είμαι καινούρια στην παρέα σας, αλλά έχω να σας δώσω πολλές εύκολες και γρήγορες συνταγούλες :roll
 
YANNA
8. 27-02-2008 18:58
 
Μπράβο Γιάννα, φαίνεται εύκολο, νόστιμο και κυρίως υγιεινό :)
 
Flora
9. 27-02-2008 19:43
 
Ωραία Yanna, θα δοκιμαστεί.  
Εμείς απλά περιμένουμε τις επόμενες συνταγές σου.
 
sgr
10. 27-02-2008 20:13
 
μπραβο γιαννα νοστιμη και ευκολη συνταγη :zzz :zzz :zzz
 
sgrav
11. 09-06-2008 14:29
 
Yanna την έφτιαξα το Σ/Κ πολύ εύκολη και νόστιμη...και θυμίζει τις κροκέτες που αγαπούν τα παιδιά...δυστυχώς δεν είχα μουστάρδα σκόνη και η γεύση του κάρυ ήταν λίγο έντονη για τα γούστα μας...θα το διαμορφώσω ανάλογα την επόμενη φορά γιατί σκοπεύω να τα ξαναφτιάξω..Μπράβο !!
 
ata
12. 09-06-2008 14:42
 
Καλή μου ata,εάν δεν έχεις σκόνη μουστάρδας(μου συμβαίνει και μένα συχνά, γιατί δεν διατηρείται,χαλάει εύκολα)μπορείς να ρίξεις μουστάρδα κανονική στο κοτόπουλο να το ανακατέψεις καλά να πάει παντού και μετά να το πανάρεις..Το κάρυ να το βάλεις ελάχιστο, μόνο για το άρωμά του. 
Επίσης μπορείς αντί για σκόνη σκόρδου να βάλεις, κρεμμυδιού..
 
YANNA
13. 09-06-2008 15:38
 
Ναι Yanna και το σκέφτηκα αυτό που λες με την μουστάρδα αλλά φοβήθηκα μήπως "πανιάσει" η φρυγανιά...ναι το κάρυ θα το απαλείψω τελείως αλλά το σκόρδο του πήγαινε...Α..να μην το ξεχάσω χρησιμοποιησα εκτός από στήθος κοτόπουλου και φιλετο γαλοπούλας και ηταν εξίσου νόστιμο...και πάλι ευχαριστώ..
 
ata
14. 15-07-2009 10:45
 
Πολλές φορές την έχω κάνει αυτή τη συνταγή με ό,τι κοτόπουλο και να έχω, είτε φιλέτο, είτε μπουτάκια, και πάντα βγαίνει πάρα πολύ νόστιμο. Χτες το έκανα με μπουτάκια και αποφάασισα πρώτα να τα λαδώσω, μετά να τα πανάρω στη φρυγανιά και στο τέλος να ρίξω τα μπαχαρικά. Ήταν εξίσου καλό κι έτσι.
 
Ranja
15. 22-06-2010 20:15
 
Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή...την δοκιμάσαμε με τον άντρα μου και μας άρεσε πολύ...Μπράβο Yanna!!
 
dorani25


Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 18/04/09 )