Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζύμες arrow Ζύμη για σπιτική σφολιάτα Νο.02
Ζύμη για σπιτική σφολιάτα Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από MANOLIA   
Τετάρτη, 27/02/08
Αυτή είναι η δεύτερη παραλαγή για τη σφολιάτα που σας υποσχέθηκα.Και μη μου πείτε ότι είναι δύσκολη.....Εγώ την έκανα μόνη μου χωρίς να δώ τη μαμά της φίλης μου να την φτιάχνει,μόνο όπως μου την περιέγραψε και ότι έβλεπα απο τις εκπομπές π.χ μαμαλάκης ή στο νηστικό αρκούδι (στην Τ.Β)
1_400_08
Υλικά
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φλιτζ του καφέ γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλεύρι ΓΟΧ όσο πάρει (δεν λέω ακριβώς γιατί είναι ανάλογα με το αλεύρι και πόσο δυνατό είναι)
  • αλάτι
  • 2 Βιτάμ(θα πάρει 1 και κάτι περίπου)
2_400
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το βιτάμ.Κάνουμε μια ζύμη κανονική δηλ.όχι σφιχτή ούτε και πολύ μαλακιά γιατί δεν ανοίγει το φύλλο.
3_400_07

4_400_09

5_400_04
Κάνουμε τη ζύμη ρολό και την κόβουμε στα δύο.Αλευρώνουμε τον πάγκο ή το τραπέζι μας καλά και ανοίγουμε χωρίς να πατάμε πολύ δυνατά τη ζύμη σε όσοο πιο μεγάλο φύλλο μπορούμε.Ελέγχουμε που και πού απο κάτω να μην κολλάει το φύλλο και όπου χρειάζεται ρίχνουμε λίγο αλεύρι.Ετσι κάνουμε και τα 2 φύλλα τα κλείνουμε σε σελοφάν και στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστούμε..........
6_400_04 7_400_018_400_02
Ετοιμη για κατάψυξη (για ώρα αναγκης).Ετσι έχουμε σφολιάτα και όποτε τη χρειαστούμε απλά την ανοίγουμε σε φύλλο και σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο ταψί.Αυτή η σφολιάτα γίνει στις προσεχείς μέρες κοτόπιτα.....
9_400 10_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (29) | Εμφανίσεις: 31144
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (11)
1. 27-02-2008 20:52
 
MANOLIA το βούτυρο πότε το βάζεις;Το απλώνεις πανω στο φύλλο και το τυλίγεις, γιατί απο τις φωτογραφίες κάτι τέτοιο καταλαβαίνω :roll
 
YANNA
2. 27-02-2008 21:19
 
Μόλις ανοίξω το φύλλο παίρνω με τα δάχτυλα  
λίγο -λίγο βιτάμ(αλλα και με βούτυρο γίνεται) και το αλείφω όλο...
 
MANOLIA
3. 28-02-2008 11:03
 
Κι όταν θελήσεις να ανοίξεις το βουτυρωμένο πλέον φύλλο, δεν πετάγεται έξω το βούτυρο;
 
aalexandrop
4. 28-02-2008 13:34
 
Για να ανοίξεις το φύλλο το βάζεις στη συντήρηση (όπως έκανα χθες με αυτά τα φύλλα για να κάνω σήμερα κοτόπιτα σαν τη γαλλική πλεξούδα που έχει μέσα στο σάιτ ή κανονική πίτα). 
Αν βιαζόμουνα να κάνω την πίτα αυθημερών θα έβαζα τα φύλλα για λίγο στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο(βιτάμ) και μετά θα τα άνοιγα σε φύλλα.Θα βγεί λίγο βιτάμ έξω αλλα θα είναι σφιχτό και όχι νερουλό γι΄αυτό μην το φοβάσαι... :) :) :)
 
MANOLIA
5. 28-02-2008 13:48
 
Και το "δίπλωμα" του φύλλου, πόσες φορές το επαναλαμβάνεις;  
Υπάρχει περίπτωση να "γκριζάρει" η ζύμη μένοντας σε αναμονή μια μέρα στη συντήρηση;  
Manolia, σ' ευχαριστώ πολύ, που μου απάντησες. :)
 
aalexandrop
6. 28-02-2008 15:52
 
Η συνταγή είναι ότι ακριβώς βλέπεις στις φωτογραφίες.Αλλο δίπλωμα δεν κάνω.Τελιώνει εκεί που το βάζω σε σελοφάν.Μετά απο το ψυγείο θα ανοιχτεί σε φύλλο. 
Τι εννοείς θα γριζάρει....................
 
MANOLIA
7. 29-02-2008 10:20
 
Εύκολη και γρήγορη, θα την δοκιμάσω μέσα στο Σ/Κ! Αναρωτιέμαι αν βάζοντάς την στη συντήρηση με σκοπό, να την ανοίξεις την επόμενη μέρα, χάσει το χρώμα της και σκουρύνει.  
Μανόλια, την Δευτέρα, θα γράψω τις εντυπώσεις μου. :grin
 
aalexandrop
8. 01-03-2008 23:26
 
ΜΑΝΟLIA ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ  
ΚΑΝΩ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ ΚΟΤΟΠΙΤΕΣ
 
KALLIOPH
9. 21-03-2008 09:02
 
Σήμερα, έκανα τυροπιτάκια με τη σφολιάτα. Χρησιμοποίησα ένα πακέτο βούτυρο president. Την προηγούμενη φορά, είχα χρησιμοποιήσει δυο πακέτα και είχε γεμίσει βούτυρο η λαμαρίνα κατά το ψήσιμο στο φούρνο. Παρατήρησα, πως και στις δυο περιπτώσεις, το φύλλο σφολιάτας βγαίνει στεγνό. Για δώστε μου τα φώτα σας, βρε κορίτσια, τί δεν κάνω σωστά; :roll
 
aalexandrop
10. 21-03-2008 09:53
 
Μα η πετυχημένη σφολιάτα ειναι το φύλλο να είναι στεγνό και όχι λιπαρό με πολλά στρώματα και να τριβεται. 
Οταν λες στεγνό εννοεις στο λάδι του; 
Η σου έγινε σκληρή η ζύμη; Τότε μήπως θέλει λιγότερο ψήσιμο.
 
al1975
11. 21-03-2008 10:23
 
Εννοώ στεγνό στο λάδι τους και σκληρές στη ζύμη, σαν να στερούνταν υγρασίας..
 
aalexandrop

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/02/10 )