Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μπιφτέκια πολύ νόστιμα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 23
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Πέμπτη, 28/02/08

Φυσικά τα μπιφτέκια δεν είναι καμμια ιδιαίτερη συνταγή αλλά επειδή έχω δοκιμάσει πολλές παραλλαγές και δεν ήμουν ευχαριστημένη με κάποια συνταγή έφτιαξα μια δική μου η οποία αρέσει πολύ σε όλους μας. Το ιδιαίτερο είναι ότι δεν έχει ψωμιά αν δεν βάλουμε το λίγο λαδάκι είναι και διαίτης!

Υλικά:
  • 1.200 γρ. κιμά μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα στον τρίφτη
  • σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουτ.σ. μουστάρδα
  • λίγο pummaro (με το μάτι) ή 1-2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο θυμάρι, πάπρικα, ρίγανη αρκετή
  • 1 κ.σούπας τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • λίγο λάδι
  • λίγο γάλα (2-3 κουτ. σ.)
Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και ψήνουμε στους 220 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (95) | Εμφανίσεις: 124664
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 28-02-2008 15:32
 
Κι εγώ ψάχνω μία συνταγή για μπιφτέκια...διαφορετική..πράγματι περίεργο που λείπει το ψωμί..θα δοκιμαστεί ίσως και σήμερα..
 
ATA
2. 28-02-2008 15:44
 
Πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχη Γιούλη. Απορια: Το ξύδι και η σόδα τι ακριβώς κάνουν στη ζύμη;  
Ευχαριστώ
 
IRINI
3. 28-02-2008 16:00
 
Το ξύδι ξέρω ότι τα κάνει πιο τραγανά (!!!) τώρα για την σόδα φαντάζομαι ότι τα φουσκώνει...
 
ATA
4. 28-02-2008 16:36
 
πραγματι κοριτσια ετσι γινονται πολυ νοστιμα μονο που εγω βαζω αντι για κετσαπ μια ντοματα τριμμενη στον τριφτη και δε βαζω γαλα
 
sgrav
5. 28-02-2008 18:01
 
εγω παιδια βαζω λιγη μπυρα και ελαχιστο ψωμι και χαλουμι.
 
nora
6. 28-02-2008 21:38
 
Το ξύδι το βάζουμε για να αφρατέψουν τα μπιφτέκια (το ίδιο κάνουμε και στα κεφτεδάκια) ενώ η σόδα μπαίνει γιατι ενεργοποιεί τις ιδιότητες του ξυδιού (αφρίζει μαζί με το ξύδι) και το αποτέλεσμα είναι τέλεια αφράτα μπιφτεκάκια και κεφτεδάκια. 
 
Σκόρδο δεν βάζω ποτέ στα μπιφτέκια,μόνο σε σουτζουκάκια. Όσο για το κολιανδρο δεν εκφέρω γνωμη δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν ξέρω καν τη γεύση του...ή μήπως? Που αλλού χρησιμοποιείται κορίτσια?
 
rena
7. 29-02-2008 09:56
 
Το σκόρδο δεν είναι απαραίτητο. Βάζω μόνο όταν το έχω σε σκόνη, ποτέ ωμό στα μπιφτέκια. Όσο για το ξύδι και τη σόδα συμφωνώ με αυτά που γράφουν τα κορίτσια πιο πάνω. Στην αρχή και εγώ έβαζα μόνο ντομάτα τριμμένη αλλά λόγω έλλειψης ντομάτας δοκίμασα και άλλα κόλπα. Το πιο βασικό απ' όλα νομίζω ότι είναι το κόλιανδρο. Δίνει γεύση χάμπουργκερ και αρέσει πολύ. Το βάζω και στους κεφτέδες επίσης.
 
yiouli
8. 29-02-2008 10:52
 
Eξαιρετικά πηγαίνει το κόλιανδρο και στην καραβιδο-αστακο-γαριδο μακαρονάδα rena δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς...
 
ATA
9. 29-02-2008 11:23
 
Εγω στα μπιφτέκια δεν βάζω ποτέ ψωμί,θέλω το μπιφτέκι να είναι συμπαγές σαν κρέας και όχι να ειναι ο κιμας σπυρωτός.Δεν βάζω ούτε αυγό. 
Για αυτό τον λόγο τον ζητάω περασμένο 2 φορες απο την μηχανή του κιμά.Για να είναι μαλακό βάζω λίγο τριμένο πάγο και ζυμώνω πάρα πολύ καλά. 
Τα μυρωδικά είναι τελείως προσωπική επιλογή, καμμίά φορά άμα έχω πολύ κιμά απο πολύ καλό κομμάτι βάζω απλά και μόνο αλατοπίπερο. 
Αν τα θέλω πικάντικα του βάζω μπούκοβο και ένα μείγμα για μπιφτέκια απο το Μανδραγόρα. 
Ενα μείγμα μυρωδικών που βάζω είναι μαιντανος και κρεμμύδι αχνισμένα για να μην μας πειράζουν στο στομάχι, φρέσκια ρίγανη, θυμάρι και επίσης λίγο λαδοτύρι.
 
al1975
10. 29-02-2008 17:07
 
Yiouli κορίτσι μου τα μπιφτέκια σου μου φαίνεται ότι πρέπει να είναι εξαιρετικά. Σίγουρα την Κυριακή τρώμε μπιφτέκια με τη δική σου συνταγή. Και τώρα να σα πώ πως φτιάχνω τα γεμιστά μπιφτέκια. Σε μια κουτάλα της σούπας καλά λαδωμένη βάζω μίγμα του κιμά και το πατάω καλά να πάρει το σχήμα της κουτάλας, από πάνω βάζω το τυρί (εγώ βάζω τύπου ροκφόρ) ή ζαμπόν και από πάνω το υπόλοιπο κιμά και πατάω πολύ καλά να ενωθούν.Αναποδογυρίζω την κουτάλα στο χέρι μου και έχω ένα ολοστρόγγυλο μπιφτέκι με καλά κλεισμένη τη γέμιση.Με το δάχτυλο ανοίγω στο κέντρο μια τρύπα, με αυτό το κόλπο ψήνονται στο κέντρο πιο γρήγορα και ομοιόμορφα. Μην ανησυχείτε όταν ψηθούν οι τρύπες εξαφανίζονται ;) ;)
 
YANNA
11. 28-03-2008 19:56
 
Κορίτσια τα έφτιαξα, μόνο που πρόσθεσα ελάχιστη τριμμένη φρυγανιά ολικής γιατί χρησιμοποίησα μια ολόκληρη ντομάτα και βγήκε πιο ζουμερό το μείγμα. Ερώτηση τώρα γιατί πάλι έκανα χαζομαρίτσα, αλλά δεν ξέρω τι: μου βγήκαν ελαφρώς πικρά. Τι μου έπεσε πολύ??? :?
 
Ranja
12. 09-11-2008 08:48
 
χθες εφτιαξα τα μπιφτεκια!!πραγματικα πολυ νοστιμα ,παρελειψα τον κολιανδρο που δεν ειχα και δεν εχω χρησημοποιησει και ποτε να πω την αληθεια ,αλλα εγιναν πολυ νοστιμα και αφρατα !! 
 
ωραια συνταγη..
 
joanna
13. 30-05-2009 15:24
 
Ranja δεν ξέρω αν τα διόρθωσες τα πικρά μπιφτέκια σου!! Απο την εμπειρία μου, επειδη η ρίγανη μου αρέσει πολύ και τη βάζω σχεδόν παντού, ξέρω οτι η υπερβολική της ποσότητα πικρίζει. Ίσως έβαλες παραπάνω απ'οσο λέει η yiouli.
 
thomai

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 20/06/10 )