Αυτό το κέικ συνηθίζω να το φτιάχνω όταν γεννιέται ένα καινούριο μωρό στην οικογένειά μας, γι'αυτό το λέμε το κέικ του μωρού. Μυρίζει πολύ ωραία και είναι γευστικότατο. ΥΛΙΚΑ - 3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο -ελάχιστο αλάτι
- 1 1/2 φλ. αλεσμένα στο ΜΟΥΛΤΙ (καρύδια, αμύγδαλα,φουντούκια)
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. μέλι
- 1φλ. αραβοσιτέλαιο
- 1κ.γ. νές καφέ διαλυμένο σε 1/2 φλ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε το λάδι τον νες καφέ και το μέλι ανακατεύοντας πολύ καλά.Έχουμε ανακατέψει το αλέυρι με το μπέικιν και το αλάτι τη σόδα και τα μπαχαρικά και ρίχνουμε εναλλάξ με τους ξηρούς καρπούς στο μίγμα των αυγών.Εάν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή την αραιώνουμε με 1/2 φλ. νερό. Ψήνουμε στούς 175 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου σε βουτυρωμένη φόρμα και αλευρωμένη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 10914 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |