ΥΛΙΚΑ - 1 κιλό πορτοκάλια
- 1 περγαμόντο
- 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 μανταρίνι
- 1 γκρέιπ φρούτ (όχι από τα πολύ μεγάλα)
- Ζαχαρη - 1/2 ποτ. κρ. λικέρ που σας αρέσει (εγώ βάζω αμαρέττο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε τα φρούτα πολύ καλά (να προτιμήσετε βιολογικά γιατί τα φρούτα μπαίνουν όπως είναι με τη φλούδα).Τα κόβουμε στη μέση και κάθε κομμάτι στα τέσσερα, και αφαιρούμε προσεκτικά τα κουκούτσια και τις χοντρές ίνες που έχουν στο κέντρο.Δεν τα πετάμε τα βάζουμε σε ένα κομμάτι τούλι και τα δένουμε. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα φρούτα και τα κουκούτσια και τους ρίχνουμε 1 1/2 λίτρο νερό, και τα αφήνουμε για 24 ώρες, ανακατεύοντάς τα σε αυτό το διάστημα 2-3 φορές.Στη συνέχεια βάζουμε τη κατσαρόλα όπως είναι στο μάτι, πετάμε τα κουκούτσια και βράζουμε 15 περίπου λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα φρούτα - προσέξτε να μη λυώσουν-.Μόλις κρυώσουν λίγο τα περνάτε λίγα λίγα απο το μπλέντερ και τα πολτοποιείτε όχι όμως τελείως να μείνουν και κομματάκια απο τα φρούτα.Στον πολτό προσθέτουμε 2 1/2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού και ανακατεύουμε καλά. Στην κατσαρόλα που θα φτιάξετε τη μαρμελάδα μετράτε και ρίχνετε για κάθε 1 ποτήρι πολτό φρούτων 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη.Βράζετε τη μαρμελάδα ξαφρίζοντας πολύ καλά (το μυστικό για να γίνει διάφανη ), και μόλις δέσει ρίχνετε το λικέρ και μετά απο 3 λεπτά κατεβάζετε απο τη φωτιά.Αυτή τη μαρμελάδα τη ρίχνουμε ΧΛΙΑΡΗ στα βάζα. Επίσης μπορείτε να παραλείψετε το λικέρ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 13393 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |