Υλικά:
(Για 5-6 μερίδες)
- 1 κιλό πράσο
- 1 σελινόριζα μεγαλούτσικη
- 1 μικρό ματσάκι φύλλα σέλινου
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
- λίγο πιπέρι
- αλάτι
- 1 αυγό
- 1 κ. γλ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Πλένετε και κόβετε το πράσο σε κομμάτια και τα ζεματίζετε σε κατσαρόλα με νερό και το χυμό μισού λεμονιού. Τα σουρώνετε. Καθαρίζετε καλά τη σελίνόριζα και την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.Πλένετε τα φύλλα του σέλινου. Σε κατσαρόλα βάζετε το πράσο, τη σελινόριζα, τα φύλλα σέλινου, το καρότο, αλατοπίπερο, το χυμό ενός λεμονιού και το λάδι. Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά. ΄Οταν ψηθεί το φαγητό, χτυπάτε σε μπλεντεράκι το αυγό με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το αλεύρι. Προσθέτετε σ αυτό λίγο απ το χυμό του φαγητού, ανακατεύετε ξανά και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Κουνάτε την κατσαρόλα για λίγο και βγάζετε απ τη φωτιά. Σημ.: Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κύβους με μυρωδικά ή/και κότας.Τότε όμως παραλείψτε το αλάτι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 29197 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |