Καρυδόπιτα νηστίσιμη Νο.01 |
|
Έχει υποβληθεί από xrysa
|
Δευτέρα, 03/03/08 |
Υλικά
- 1 φλυτζάνι σπορέλαιο
- 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 1/2 φλυτζάνι καρυδόψυχα
- 4 φλυτζάνια αλεύρι
- 1 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
- 2 φλυτζάνια νερό
- 1/2 φλυτζάνι κονιάκ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
- 1 κ.γ ξύσμα λεμονιού
- 3 κ.γ. μπέκιν
- 1 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με την κανέλα, το γαρύφαλο και το μπέκιν.Καθαρίζετε και πλένετε τις σταφίδες , τις σκουπίζετε και τις αλευρώνετε.Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη ρίχνετε το λάδι και το τρίβετε μέχρι να ανακατευτεί καλά. Κάνετε μια λακουβίτσα στην μέση και ρίχνετε την ζάχαρη, το νερό, την σόδα λιωμένη μέσα στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες και τέλος τα καρύδια. Ανακατεύετε να ενωθούν όλα καλά, ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Οταν ψηθεί πασπαλίζετε με άφθονη άχνη και κανέλα και κόβετε σε μπακλαβωτά κομμάτια. Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 16176 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 05/05/09 )
|