Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Τεχνικές arrow Ολα για την κουβερτουρα
Ολα για την κουβερτουρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από sgrav   
Τετάρτη, 05/03/08

1.   Η κουβερτουρα λιωνει σε μπαιν μαρι .Δηλαδη σε κατσαρολακι τοποθετημενο σε αλλη μεγαλη κατσαρολαμε νερο που βραζει.Υπαρχει και ειδικο σκευος μπαιν μαρι

2.   Η ιδανικη θερμοκρασια λιωσιματος της κουβερτουρας ειναι οι 46 βαθμοι.Σε πιο υψηλες θερμοκρασιες χανει το αρωμα της

3.   Η κουβερτουρα λιωνει επισης στο φουρνο μικροκυματων.Χρειαζεται λιγο χρονο και οχι υψηλη θερμοκρασια γιατι ψηνεται και αχρηστευεται

4.   Οταν ανακατευετε κουβερτουρα να χρησιμοποιειτε παντα ξυλινη η πλαστικη σπατουλα για να μη μεταβαλλετε η θερμοκρασια της σοκολατας και αλοιωνετε η συσταση της

5.   Αν η συνταγη σας λεει να αναμιξετε λιωμενη κουβερτουρα με κρεμα γαλακτος η κρεμα δεν πρεπει να ειναι παγωμενη γιατι δεν θα ομογενοποιηθει το μειγμα.Στις ιδιες συνταγες η κρεμα γαλακτος θα πρεπει να ειναι παχυρευστη και οχι σαντιγι γιατι το μειγμα θα κοψει

6.   Φτιαξτε μια λαχταριστη σος σοκολατας για κεικ φρουτα η παγωτο.Λιωστε 200 γραμ κουβερτουρα με ενα μικρο ποτηρι νερο και λιγο κονιακ.Μολισ λιωσει αποσυρετε απο τη φωτια και περιχυνετε τα φρουτα

7.   Δωστε γευση στο κλασικο ρυζογαλο προσθετοντας κουβερτουρα.Οταν το ρυζογαλο ειναι ετοιμο ριξτε λιγη κουβερτουρα και ανακατεψτε να λιωσει πριν το αποσυρετε απο τη φωτια 8.Ηκουβερτουρα ειναι ιδανικη γεμιση για γλυκες κρεπες .Ετοιμαστε τις κρεπες οταν εχετε χρονο και φυλαξτε τις στην καταψυξη.Βγαλτε οσες θελετε και ξεπαγωστε τις.Λιωστε σοκολατα αλοιψτε τις κρεπες προσθεστε κομματια φρουτων και καβουρνισμενους ξηρους καρπους τυλιξτε τις και σερβιρετε


Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13483
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (5)
1. 05-03-2008 13:56
 
Αυτό με το ρυζόγαλο το έχεις δοκιμάσει ? αν ναι τι γεύση δίνει ? σαν κρέμα σοκολάτα ?
 
ATA
2. 05-03-2008 14:08
 
δεν θελει πολυ 50 γραμ κουβερουρα ειναι αρκετα γινεται σοκολατενιο ρυζογαλο και ειναι φανταστικο
 
sgrav
3. 05-03-2008 14:44
 
τα 50 γραμμάρια αντιστοιχούν σε ένα λίτρο γάλα ? θέλω να το δοκιμάσω γιατί το ρυζόγαλο είναι ένα γλυκάκι που αγαπάμε πολύ οικογενειακώς..
 
ATA
4. 05-03-2008 16:48
 
ναι για 1 λιτρο γαλα ειναι ενταξει
 
sgrav
5. 07-03-2008 20:40
 
Στο νο. 5. έχω ένσταση! Έφτιαξα πρόσφατα το μους σοκολάτας της zoi και ανέμειξα σαντιγύ με κουβερτούρα λιωμένη (την είχα αφήσει βέβαια να κρυώσει). Και δεν έκοψε, το μους έγινε ωραιότατο... :roll null
 
Ranja

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 05/03/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news

Μαγειρεύουμε με :

Cuisineware - Αντικολλητικό τηγάνι με επίστρωση
Συνεργασίες
Λιτσαρδοπούλου Αλεξάνδρα
Το Top στην φιλοξενία