Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λεμονόπιτα (Lemon pie) Νο.01 της νονάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 9
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τετάρτη, 05/03/08
Ευρετήριο άρθρου
Λεμονόπιτα (Lemon pie) Νο.01 της νονάς
Σελίδα 2

Η συνταγη αυτη είναι της νονας μου που κατοικει λονδινο και γενικα εκει τη συνηθιζουν πολυ.την εχω φτιαξει και είναι πραγματικα πολύ νοστιμη.την ποσταρω για τη sgrav που τη ζητησε.

Υλικα

Για βαση

  • 1 πακετο μπισκοτα digestive
  • ¾ του πακετου βιταμ λιωμενο
  • Καρυδι πολύ καλα τριμμενο προαιρετικα

Για την κρεμα

  • 1 κουπα φρεσκο χυμο λεμονι
  • ½ κουπας νερο
  • 2 κ.σ ζελατινη σκονη
  • 1 και μιση κουπα ζαχαρη
  • 1 κ.σ ξυσμα λεμονιου
  • ¼ κουπας βιταμ
  • 550 γρ cream cheese
  • 6 κροκους (τα ασπραδια τα κραταμε για τη μαρεγκα)
Εκτελεση
  • Φτιαχνουμε ένα μειγμα από τη ζελατινη μαζι με το χυμο λεμονιου το ξυσμα τη ζαχαρη και το νερο χλιαρο προς ζεστο.
  • Χτυπαμε στο μιξερ το cream cheese με το βιταμ και τους κροκους
  • Αφου κρυωσει η ζελατινη την προσθετουμε στο μειγμα τυριου μαζι με τα 2 από τα ασπραδια χτυπημενα σε μαρεγκα.
  • Ετοιμαζουμε τη βαση αναμιγνυοντας τα τριμμενα μπισκοτα και το λιωμενο βιταμ και αν θελουμε το καρυδι.
  • Στρωνουμε σε φορμα πρωτα τη βαση από πανω την κρεμα λεμονιου και τελος τα αλλα 4 ασπραδια χτυπημενα σε σφιχτη μαρεγκα.
  • Βαζουμε την πιτα στο γκριλ για περιπου 5 λεπτα μεχρι να ροδισει ελαφρα η μαρεγκα.

Καλη επιτυχια!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (49) | Εμφανίσεις: 57148
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (16)
1. 05-03-2008 18:12
 
Μαργαρίτα μου φαίνεται απίστευτη η lemon pie της νονάς...τα ωμά αυγά με απασχολούν λίγο...αν μειώναμε τους κρόκους στους μισούς, ας πούμε, θα απέχαμε πολύ από το επιθυμητό αποτέλεσμα :? :?
 
Flora
2. 05-03-2008 18:26
 
ευχαριστω μαργαριτα 8) :grin :zzz :)
 
sgrav
3. 05-03-2008 19:30
 
Και εγώ για τα αυγά θέλω να ρωτήσω. Προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο στη γεύση ή μήπως βαραίνουν μόνο το γλυκό? Αν τα παραλείψουμε?
 
Margarita
4. 05-03-2008 20:03
 
Τώρα που μιλάμε για τα ωμά αυγά κάπου διάβασα σε περιοδικό μαγειρικής ότι άν αφήσεις για 5 λεπτά περίπου ωμό αυγό σε 1/2 κ.γ. λεμόνι δεν έχει κανένα πρόβλημα να φαγωθεί.Ξέρετε εσείς άν ισχύει κάτι τέτοιο? γιατί τελευταία δεν φτιάχνω καμμία συνταγή με ωμό αυγό. :sigh
 
YANNA
5. 05-03-2008 20:07
 
δεν ξερω αν αφαιρεσετε αυγα ποιο θα ειναι το αποτελεσμα.εγω σας την δινω οπως ακριβως την εχω και ετσι την εχω κανει και πραγματικα ειναι εκπληκτικη.εξαλλου δεν ειναι ενα γλυκο που το κανω καθε μερα για να πειραματιστω αν το κανετε με λιγοτερα μου λετε.παντως εφοσον μπαινει στο γκριλ εστω και για λιγο και περνει χρωμα θεωρω οτι δεν τιθεται προβλημα με τα αυγα.αλλα ακομα και ετοιμη πιτα απο ζαχαροπλαστειο με μαρεγκα να παρετε θα παρατηρησετε οτι δεν ειναι πολλες φορες καθολου γκρατιναρισμενη ..ετσι ειναι αυτο το γλυκο...καλη επιτυχια φιλια
 
margarita79
6. 05-03-2008 22:45
 
Αχ βρε Μαργαρίτα τι μας κάνεις βραδιάτικα. Πάλι θα βλέπω στον ύπνο μου γλυκά να με κυνηγάνε!!!
 
Mary
7. 07-03-2008 14:19
 
μαργαριτάκι τέλεια κούκλα μου!!!!!!!
 
melina
8. 11-03-2009 19:31
 
margarita μου sos η ζυμη ειναι πολλη νερουλη,γιατι?τι δεν εκανα σωστα?
 
nenapant
9. 11-03-2009 19:35
 
εννοεις τη βαση?
 
margarita79
10. 11-03-2009 19:38
 
:cry οχι εννοω το μειγμα πανω απο τη βαση.τα εκανα ολα οπως τα γραφεις.
 
nenapant
11. 11-03-2009 20:02
 
κοιταξε για αυτο βαζουμε τη ζελατινη ως πυκτικο την αφησες να κρυωσει καλα πριν την προσθεσεις στα υπολοιπα?τα 2 ασππραδια σε μαρεγκα τα εβαλες? 
δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο διοτι οι ποσοτητες ειναι τσεκαρισμενες.
 
margarita79
12. 11-03-2009 20:30
 
μηπως φταιει οτι αντι για σκονη ζελατινης εβαλα φυλλο.εβαλα 1 φυλλο λιωμενο σε 2 κ.σ νερο.αυριο θα την ξαναπροσπαθησω αυτη τη φορα με τη βοηθεια της μαμας.σευχαριστω πολυ παντως margarita μου
 
nenapant
13. 11-03-2009 22:25
 
ε βεβαια ετσι πες μου.. εβαλες πολυ λιγη ζελατινη η αναλογια ειναι : 
1 κουταλια ζελατινη σε σκονη = 8 φυλλα ζελατινης. 
να το ξαναπροσπαθησεις με σκονη ζελατινης για να εισαι σιγουρη.ειναι πολυ νοστιμο γλυκο!
 
margarita79
14. 14-03-2009 21:18
 
αχ βρε μαργαριτα μου εκανα το γλυκο σου ξανα παρεα με μια φιλη αριστη στη χαζαροπλαστικη..ενα σου λεω...ΤΕΛΕΙΟ.... :p :p :p :p :p :p
 
nenapant
15. 14-03-2009 22:32
 
ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟ χαιρομαι που σου αρεσε διοτι σε ειχα στο νου μου..ειναι τσεκαρισμενη η συνταγη οποτε αποκλειεται να ηταν λαθος..τελικα την πρωτη φορα η ζελατινη εφταιγε ε? 
αντε καλοφαγωτο!!πρεπει να το φτιαξω και εγω να βαλω φωτο !
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 26/08/11 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός