Σελίδα 1 από 2 Η συνταγη αυτη είναι της νονας μου που κατοικει λονδινο και γενικα εκει τη συνηθιζουν πολυ.την εχω φτιαξει και είναι πραγματικα πολύ νοστιμη.την ποσταρω για τη sgrav που τη ζητησε. Υλικα Για βαση - 1 πακετο μπισκοτα digestive
- ¾ του πακετου βιταμ λιωμενο
- Καρυδι πολύ καλα τριμμενο προαιρετικα
Για την κρεμα - 1 κουπα φρεσκο χυμο λεμονι
- ½ κουπας νερο
- 2 κ.σ ζελατινη σκονη
- 1 και μιση κουπα ζαχαρη
- 1 κ.σ ξυσμα λεμονιου
- ¼ κουπας βιταμ
- 550 γρ cream cheese
- 6 κροκους (τα ασπραδια τα κραταμε για τη μαρεγκα)
Εκτελεση - Φτιαχνουμε ένα μειγμα από τη ζελατινη μαζι με το χυμο λεμονιου το ξυσμα τη ζαχαρη και το νερο χλιαρο προς ζεστο.
- Χτυπαμε στο μιξερ το cream cheese με το βιταμ και τους κροκους
- Αφου κρυωσει η ζελατινη την προσθετουμε στο μειγμα τυριου μαζι με τα 2 από τα ασπραδια χτυπημενα σε μαρεγκα.
- Ετοιμαζουμε τη βαση αναμιγνυοντας τα τριμμενα μπισκοτα και το λιωμενο βιταμ και αν θελουμε το καρυδι.
- Στρωνουμε σε φορμα πρωτα τη βαση από πανω την κρεμα λεμονιου και τελος τα αλλα 4 ασπραδια χτυπημενα σε σφιχτη μαρεγκα.
- Βαζουμε την πιτα στο γκριλ για περιπου 5 λεπτα μεχρι να ροδισει ελαφρα η μαρεγκα.
Καλη επιτυχια! Προσθήκη ως Αγαπημένο (49) | Εμφανίσεις: 61079 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|