Συντάγη της μαμάς μου που την κάνει πάλι άμα έχει πολύ κόσμο και λίγους μεζέδες. Υλικά:
- μισό λάχανο
- 2 λουκάνικα καπνιστά σε ροδέλες
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 3 πράσα σε ροδέλες
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- αλάτι -μπόλικο μαυροπίπερο
- μπούκοβο ή πιπερίτσες τσούσκες
- τσίπουρο ή κρασί
Εκτέλεση:
Κόβουμε το λάχανο όπως για να κάνουμε λαχανόρυζο.Σωτάρουμε το λουκάνικο σε μεγάλο τηγάνι χωρίς λάδι. Αμα είναι πολύ στεγνό το ενισχύετε με λίγο λαδάκι.Αφήνουμε το λουκάνικο στην άκρη.Στο λάδι που άφησε στο τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο σβήνουμε με λίγο τσίπουρο ή κρασί και ρίχνουμε το λάχανο και την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και το μπούκοβο ή τις πιπερίτσες.Αφήνουμε να μαγειρευτεί και να μαλακώσει καλά.Αν δείτε οτι θέλει και αλλο λάδι το προσθέτετε.Μόλις μαλακώσει το λάχανο ρίχνουμε το λουκάνικο και το ανακατεύουμε με το λάχανο.Το αφήνουμε 2-3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και το κατεβάζουμε. Περιμένουμε 10-15 λεπτά να "ξεκουραστεί" το φαγητό μας και σερβίρουμε. Το λάχανο γίνεται τόσο νόστιμο που τελειώνει πρίν απο το λουκάνικο. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 14033 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |