Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Θαλασσινά arrow Μύδια με μυρωδικά
Μύδια με μυρωδικά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 27/05/07
Υλικά:
1 κιλό (με το κέλυφος) Μύδια
2 μέτρια Κρεμμύδι(α)
6 σκελίδες Σκόρδο
1 μέτριο (μόνο το άσπρο μέρος) Πράσα
1 φλιτζάνι Κρασί λευκό ξηρό
1/4 φλιτζανιού Νερό
1 κουτ. γλυκ. Πάπρικα
1 κουτ. γλυκ. Θυμάρι
1 κουτ. γλυκ. μαύρο Πιπέρι
1/8 κουτ. γλυκ. Πιπέρι καγιέν
1 κουτ. σουπ. Λάδι
1/2 ματσάκι Άνηθος
μερικές φέτες Λεμόνι(α)

Τρόπος παρασκευής
Πλύντε και καθαρίστε καλά τα μύδια. Αφήστε τα σ' ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν. Στη συνέχεια καθαρίστε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το πράσο και ψιλοκόψτε τα.
Ζεστάνετε το λάδι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα. Ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια, το πράσο, τα σκόρδα και το νερό. Σιγοβράστε τα περίπου για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Προσθέτετε το θυμάρι, τιην πάπρικα και το πιπέρι. Δυναμώστε τη φωτιά και ρίξτε το κρασί. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν βράση.
Ρίξτε τα μύδια, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ανοίξουν. Πετάξτε όσα μύδια παρέμειναν κλειστά, γαρνίρετε με τις φέτες λεμόνι και τον άνηθο.
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )