Μιά νοστιμότατη και εύκολη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες απο το βιβλίο "Η κουζίνα της Μαφίας" ΥΛΙΚΑ - 4 χοιρινές μπριζόλες
- 2 κ.σ. λάδι
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 κιλό μανιτάρια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. κονιάκ ανακατεμένο με 1/4 φλ. λευκό κρασί
- 1 κ.σ. πιπέρι πράσινο σε κόκκους
- 1 κουτί κρέμα γάλακτος (350ml)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σπάμε τους κόκκους πιπεριού και τους ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Σωτάρουμε στο λάδι τίς μπριζόλες για3 λεπτά από κάθε πλευρά, και τις βάζουμε σε πυρέξ.Στο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και μετά τα μανιτάρια, σβήνουμε με το μίγμα κονιάκ-κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα με το πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και στη συνέχειαρίχνουμε τη σάλτσα στο πυρέξ με τις μπριζόλες, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 περίπου λεπτά. Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 19447 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |