Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Χοιρινές μπριζόλες αλά μαφια
Χοιρινές μπριζόλες αλά μαφια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από YANNA   
Τρίτη, 11/03/08

Μιά νοστιμότατη και εύκολη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες απο το βιβλίο "Η κουζίνα της Μαφίας"

ΥΛΙΚΑ
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. κονιάκ ανακατεμένο με 1/4 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. πιπέρι πράσινο σε κόκκους
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος (350ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τους κόκκους πιπεριού και τους ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Σωτάρουμε στο λάδι τίς μπριζόλες για3 λεπτά από κάθε πλευρά, και τις βάζουμε σε πυρέξ.Στο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και μετά τα μανιτάρια, σβήνουμε με το μίγμα κονιάκ-κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα με το πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και στη συνέχειαρίχνουμε τη σάλτσα στο πυρέξ με τις μπριζόλες, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 περίπου λεπτά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 19447
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 12-03-2008 08:59
 
Την έχω δοκιμάσει τη συνταγή από το βιβλίο αυτό και πραγματικά είναι πολύ νόστιμη. Με μόνη διαφορά πως είχα βάλει πολύ λιγότερη κρέμα, είχα παραλήψει το κονιάκ και πρόσθεσα και λίγα σπαράγγια που είχα και δεν ήξερα τι να τα κάνω....
 
Flora
2. 12-03-2008 10:38
 
χαχαχαχ σκέτη μαφία λέμεεεεεεεεεε! όντως φαίνεται νοστιμότατη Γιάννα μου :zzz
 
melina
3. 12-03-2008 10:54
 
Καλή μου Φλώρα επειδή όπως ξέρεις σ'αυτό το φαγητό η σάλτσα είναι που εξαφανίζεται από το πυρέξ πρώτη, γι'αυτό βάζω λίγο παραπάνω κρέμα,(κανονικά είναι 1 1/4 φλ.)όσο για το κονιάκ θεωρώ ότι είναι απαραίτητο.Γιά τα σπαράγγια θα το δοκιμάσω(έχω άγρια σπαράγγια στο ψυγείο) πρέπει να είναι πολύ ωραία 8) 8)
 
YANNA
4. 12-03-2008 14:06
 
πολυ ωραια συνταγη γιαννα και σιγουρα τα σπαραγγια θα τις πηγαινουν πολυ :) :) :)
 
sgrav
5. 20-05-2009 13:24
 
Μόλις την έφτιαξα και εγώ όπως ακριβώς την έγραψες (με όλη τη σαλτσούλα :cry δυστυχώς). Μόνο που στο τέλος το πασπάλισα με ψιλοκομμένο μαϊντανό, γιατί μου αρέσουν τα μυρωδικά :grin Ένα μπορώ να πω πριν το δοκιμάσω ακόμα: Κ Ο Λ Α Σ Η :p :p :p
 
ntinaki
6. 11-06-2010 14:34
 
έφτιαξα τη συνταγή όπως ακριβώς αναγράφεται. μου άρεσε πολύ η σάλτσα , ειναι εξαιρετική, ωστόσο θα προτιμούσα να συνδυαστεί με άλλο είδος κρέατος παρά με μπριζόλα . 
οποιαδήποτε ιδέα - πρόταση θα ήταν ευπρόσδεκτη, γιατί σκοποεύω να ξανακάνω αυτή την νόστιμη σάλτσα :) :)
 
THAMY

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 10/12/09 )