Επιλογές μελών
Βασικό Μενού
Ντάκος ή χωριάτικη σαλάτα σε Τερίνα |
Έχει υποβληθεί από Flora | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τρίτη, 18/03/08 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Η κανονική συνταγή έλεγε «Χωριάτικη σε Τερίνα», παρέλειπε τα κρίθινα παξιμάδια και τη βρήκα στο Γαστρονόμο του Ιουλίου 07. Μια φίλη στο φόρουμ έψαχνε «ντάκο σε τούρτα» και τη θυμήθηκα…με μερικές παραλλαγές σας την παρουσιάζω.
Βάση ντομάτας Τρίβουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε σ ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα υγρά τους, ώστε να πάρουμε μόνο τον πολτό. Κρατάμε από τα υγρά μισό φλιτζάνι το οποίο ζεσταίνουμε ελαφρά. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, τη στραγγίζουμε καλά και την προσθέτουμε στο ζεστό πολτό ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Σε βαθύ σκεύος ενώνουμε τον υπόλοιπο πολτό ντομάτας, το μείγμα της ζελατίνης, τις ελιές, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ πλαστική μεμβράνη η οποία θα μας βοηθήσει στο ξεφορμάρισμα και αδειάζουμε το μείγμα ντομάτας. Μεταφέρουμε το σκεύος στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά. Κρέμα φέτας Σε ένα άλλο μπωλ ενώνουμε τη φέτα με το ανθότυρο και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Ζεσταίνουμε το γάλα. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό, στραγγίζουμε και προσθέτουμε στο ζεστό γάλα να διαλυθεί. Το προσθέτουμε στο μείγμα τυριού.Βγάζουμε από την κατάψυξη την τερίνα και στρώνουμε το μείγμα τυριού πάνω από τη ντομάτα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο και αφήνουμε να πήξει 5-6 ώρες. Κριθαρένια βάση Περνάμε από το μούλτι τα παξιμάδια μαζί με το βούτυρο και αφού ομοιογενοποιηθούν τα στρώνουμε πάνω από την σταθερή και πηγμένη κρέμα τυριού . Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο. Γαρνιτούρα Σωτάρουμε τις πιπεριές στο ελαιόλαδο λίγα λεπτά. Τις αλατοπιπερώνουμε και προτού αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το αγγούρι. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα λαχανικά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βινεγκρέτ Ενώνουμε όλα τα υλικά σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε με σύρμα . Τερίνα Ξεφορμάρουμε την τερίνα σε μακρόστενη πιατέλα με τη βοήθεια της μεμβράνης και την αφαιρούμε προσεκτικά. Την ώρα του σερβιρίσματοςτη στολίζουμε με τα σωταρισμένα λαχανικά και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 9548 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 13/01/11 ) |
Σας προτείνουμε :
|
|
Συζητήσεις
- Τι θα φάμε σήμερα 25/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 19/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 15/04/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 14/03/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 05/01/2024
- Τι θα φάμε σήμερα 26/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 06/10/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 28/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 10/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 05/09/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 25/08/2023
- Τι θα φάμε σήμερα 23/08/2023