Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μαγειρίτσα Νο.01 (αυγολέμονο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από atalanth   
Τετάρτη, 19/03/08
Υλικά
  • 1-1/5 κιλό συκωτάκια από κατσίκι ή αρνί
  • 2-3 μαρούλια μεγάλα και τρυφερά
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 1 αυγό
  • αλάτι,πιπέρι,λάδι

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε καλά τα συκωτάκια και τα χορταρικά.Κόβουμε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να σοταρισθούν στην κατσαρόλα χωρίς λάδι για να φύγουν τα υγρά τους.Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε λάδι και τα σοτάρουμε πάλι .Αφού σοταρισθούν τα βγάζουμε και σοτάρουμε τα χορταρικά ανακατεύοντας σιγά σιγά.Εφόσον τελειώσουμε και με τα μαρούλια ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα συκωτάκια ,το αλατοπίπερο και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν σε λίγους βαθμούς.Τα μαρούλια να είναι λίγο χονδροκομένα για να μη λιώσουν.Επίσης καλύτερα να κουνάμε κατά διαστήματα την κατσαρόλα και οχι να ανακατεύουμε το φαγητό για τον ίδιο ακριβώς λόγο.Όταν το φαγητό είναι έτοιμο ετοιμάζουμε την σάλτσα αυγολέμονο όπως την ετοιμάζουμε για όλα τα φαγητά και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα την οποία κουνάμε ελαφρά για να μην <<κόψει>> η σάλτσα.

Καλή όρεξη!

Σημ.:η ποσότητα των λεμονιών εξαρτάται από την προτίμηση μας σ' αυτή τη γέυση.Επίσης το νερό αρχικά να μην ξεπερνάει το 1-1/5 ποτήρι νερού.Αν δούμε στην πορεία οτι χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 22162
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (6)
1. 02-04-2008 22:08
 
γεια στα χερια σου αταλαντη!!! 
η περιγραφή της διαδικασίας σου είναι τέλεια!!!την φτιάχνω με μια μικρή διαφορα!!προσθέτω μαζί με τα συκωτάκια και το πνευμόνι!!!όσο για τα κρεμμυδάκια βάζω στα 3 μαρούλια ένα μεγάλο μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα,και 3 αυγά!!!να μου πεις χοληστερίνη!!!ε!ναι!την έχω φαΐ με πολλές παραλλαγές:με ποδαράκια,έντερα,ρύζι...!!!νόστιμες δεν λέω!!!μα δεν είναι αυτή που έχω μάθει!!! :) ;)
 
kleiw
2. 20-03-2008 10:01
 
Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Είναι το μοναδικό φαγητό που δεν έχω φτιάξει ποτέ στη ζωή μου. Επειδή πάντα τρώμε όλοι μαζί το αναλαμβάνει η μαμά μου!! Φέτος όμως λέω να το τολμήσω. :)
 
Mary
3. 20-03-2008 10:10
 
χαρά μου τέλεια έιναι! και εγώ έτσι ακριβώς την φτιάχνω με καμμία παραλλαγή! Καλό πάσχα να έχουμε!!!!
 
melina
4. 20-03-2008 22:55
 
Όταν γράφω συκωτάκια εννοώ όλη την συκωταριά(πνευμόνια,σπλήνα κτλ).Η μαμά μου πολλές φορές βάζει και ποδαράκια αλλά εγώ δεν τρελαίνομαι.Και εγώ Μαίρη μου την έφιαξα πρώτη φορά όταν παντρεύτικα και ήταν τέλεια. :grin Παραλλαγές ίσως υπάρχουν αλλά για τώρα προτιμώ αυτήν που αρέσει και στους υπόλοιπους.Καλό Πάσχα σε όλους μας. :)
 
atalanth
5. 21-03-2008 14:22
 
Καταπληκτική!! Έτσι φτιάχνω κι εγώ τη μαγειρίτσα με μια μικρή διαφορά, ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της συκωταριάς, δηλ. το συκώτι (ολόκληρο) το βράζω για 10 περίπου λεπτά με λίγο νεράκι, το σουρώνω πετώντας το υγρό και μετά το κόβω σε μικρά κομματάκια. Με αυτό τον τρόπο η μαγειρίτσα γίνεται πιο ελαφριά και δεν μας "πέφτει βαριά" στο στομάχι μετά τη νηστεία. α)Στην κατσαρόλα, σωτάρω με λίγο λάδι(όχι πολύ, γιατί βγαίνει λίπος και από τα συκωτάκια)τα ωμά ψιλοκομμένα εντόσθια,μετά τα κρεμμυδάκια, άνιθο, το ψιλοκομμένο βρασμένο συκώτι,μετά τα μαρούλια κλπ.... :zzz ;) Καλό Πάσχα!!
 
Maraki
6. 21-03-2008 15:17
 
Ξέχασα να σας πώ πως εγώ αλάζω το λάδι μετά από το σοτάρισμα της συκωταριάς για να φύγει το λίπος. :upset
 
atalanth

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 24/03/10 )