Υλικά
- 1-1/5 κιλό συκωτάκια από κατσίκι ή αρνί
- 2-3 μαρούλια μεγάλα και τρυφερά
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι άνηθο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- 1 αυγό
- αλάτι,πιπέρι,λάδι
Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε καλά τα συκωτάκια και τα χορταρικά.Κόβουμε τα συκωτάκια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να σοταρισθούν στην κατσαρόλα χωρίς λάδι για να φύγουν τα υγρά τους.Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε λάδι και τα σοτάρουμε πάλι .Αφού σοταρισθούν τα βγάζουμε και σοτάρουμε τα χορταρικά ανακατεύοντας σιγά σιγά.Εφόσον τελειώσουμε και με τα μαρούλια ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα συκωτάκια ,το αλατοπίπερο και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν σε λίγους βαθμούς.Τα μαρούλια να είναι λίγο χονδροκομένα για να μη λιώσουν.Επίσης καλύτερα να κουνάμε κατά διαστήματα την κατσαρόλα και οχι να ανακατεύουμε το φαγητό για τον ίδιο ακριβώς λόγο.Όταν το φαγητό είναι έτοιμο ετοιμάζουμε την σάλτσα αυγολέμονο όπως την ετοιμάζουμε για όλα τα φαγητά και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα την οποία κουνάμε ελαφρά για να μην <<κόψει>> η σάλτσα. Καλή όρεξη!
Σημ.:η ποσότητα των λεμονιών εξαρτάται από την προτίμηση μας σ' αυτή τη γέυση.Επίσης το νερό αρχικά να μην ξεπερνάει το 1-1/5 ποτήρι νερού.Αν δούμε στην πορεία οτι χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 22162 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |