Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχάρι με πατάτες στην κατσαρόλα
Μοσχάρι με πατάτες στην κατσαρόλα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Πέμπτη, 20/03/08
Υλικά:
  • 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα (σε μερίδες)
  • 5-6 μεγάλες πατάτες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4 κόκκους μπαχάρι
  • ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • λάδι
Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κρέας και ρίχνουμε το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη.
Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, τα μπαχάρια, τη ρίγανη, νεράκι (περίπου 1 ποτήρι) και το αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε λίγο επιπλέον λάδι και το αφήνουμε να βράσει καλά. Εγώ το βάζω στη χύτρα τουλάχιστον μισή ώρα.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόλις βράσει το κρέας και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αν το φαγητό έχει παραπάνω νερό τότε βγάζουμε λίγο ζουμί και το 'δένουμε' με λίγο αλεύρι, (1 φλ. ζουμί - 1 κουτ. σούπας αλεύρι).

Καλή όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 20207
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (4)
1. 21-03-2008 09:58
 
γιούλι μου απο τα πιο ωραία φαγάκια σε παραλλαγή! (εννοώ χωρίς ντοματούλες) νοστιμότατο
 
melina
2. 21-03-2008 15:21
 
μπράβο γιούλη :) ωραιότατη συνταγή. :zzz
 
atalanth
3. 13-05-2011 15:39
 
Μπράβο Γιούλη, ωραία συνταγή αλλά είμαι 31 χρονών, εργένης και πεθαίνω της πείνας.  
 
Και τις συνταγές δεν τις καταλαβαίνω, αν δεν μου πουν λεπτομέρειες..  
 
οπότε έχω την εξής απορία. 
 
1. Πόση ώρα περίπου βράζω το κρέας? 
2. Η φωτιά χαμηλή ή υψηλή? Καθ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας? 
3. Πόση ώρα περίπου βράζω τις πατάτες αφού τις έχω ρίξει? 
 
Ευχαριστώ
 
toussman80
4. 14-05-2011 00:29
 
Λοιπόν, θα σου απαντήσω εγώ μιας και η αγαπητή Γιούλη δεν είδε το σχόλιο σου. 
 
1)Το μοσχάρι θα το βράζεις τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να πηρουνίζεται. 
 
2)Όλα τα φαγητά όταν πάρουν βράση τα χαμηλώνουμε να σιγοψήνονται, ή δυνατή φωτιά σε τίποτα δεν ωφελεί, άσε που μπορεί να πιάσει! Αν το μάτι είναι από το 1 έως το 9 μαγειρεύουμε στο 3 ή 4, αν είναι από το 1/2 ως το 3 μαγειρεύουμε στο 11/2 ή 2. 
 
3)Οι πατάτες ψήνονται σε 15'-20' αναλόγως αν είναι ψιλο/χοντροκομμένες. 
 
Πάντως, καλύτερα να είναι καλοψημένο παρά μισοψημένο. 
 
Ότι απορία έχεις μη διστάζεις να ρωτάς
 
tsigkos59

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 11/06/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός