Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγολόγιο arrow Θαλασσινά arrow Ξιφίας σε ελαιόλαδο με φασκόμηλο
Ξιφίας σε ελαιόλαδο με φασκόμηλο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει γραφτεί από ArXoS   
Κυριακή, 27/05/07
Υλικά:
600 γρ ξιφία κομμένο σε τέσσερα φιλέτα
4 κουτ.σ ελαιόλαδο
1 κουτ.σ ξύδι
2 κουτ.σ φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
ξύσμα από δυο λεμόνια
αλάτι
φρεσκοκομμένο πιπέρι


Τρόπος παρασκευής
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τον ξιφία για 1 έως 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τραβάμε το ξιφία από το τηγάνι τον τοποθετούμε σε πιατέλα και αλατίζουμε.
Στο ίδιο τηγάνι και στο ίδιο λάδι δυναμώνοντας την φωτιά σοτάρουμε για 1-2 λεπτά το φασκόμηλο και το ξύσμα από το λεμόνι , τραβάμε από την φωτιά «σβήνουμε» με το ξύδι και περιχύνουμε αμέσως τον ξιφία.
Σερβίρουμε τον ξιφία με φρεσκοκομμένο πιπέρι και συνοδεύουμε με χοντροκομμένες τηγανιτές πατάτες
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )