Μετα τα αναμφισβητητα νοστιμα 'μπουτακια της μαιρουλας' και επειδη δεν ειχα μπουτακια οπως νομιζα αλλα φτερουγες ειπα να βαλω και εγω την υπογραφη μου σε ενα μερος αυτου του καημενου του πουλερικου. Αυτοσχεδιασα και βγηκαν πολυ καλες σας τις γραφω λοιπον και καλη μας ορεξη!!
Yλικα: - 20 περιπου φτερουγες κοτοπουλου(εγω ειχα ενα πακετακι με φτερουγες απο το σ/μ)
- χυμος απο ενα πορτοκαλι
- 1 και κατι ποτηρακι του κρασιου λευκο κρασι
- 1 παρα κατι ποτηρακι του κρασιου λαδι
- 2 κ.σ τυρι φιλαδελφεια
- 1 κ.σ μουσταρδα(ή περισσοτερη αναλογα τα γουστα)
- 1 κ.σ κετσαπ
- 1 κρεμμυδι χοντροκομμενο
- 1 πιπερια πρασινη σε κομματια
- 1 πιπερια πορτοκαλι σε κομματια
- αλατι,πιπερι
Εκτέλεση
- προθερμαινουμε το φουρνο μας στους 220 βαθμους
- βαζουμε σε ενα πυρεξ τις φτερουγες και αλατοπιπερωνουμε.
- ριχνουμε το κρεμμυδι και τις πιπεριες
- χτυπαμε σε ενα σεικερ το χυμο πορτοκαλιου με το κρασι το λαδι τη μουσταρδα την κετσαπ και το φιλαδελφεια.
- προσεχουμε τα υγρα μας να μην ξεπερνουν το ενα ποτηρι.
- περιχυνουμε τις φτερουγες,ανακατευουμε και ψηνουμε για περιπου 1μιση ωρα στους 200 βαθμους μεχρι να ροδοκοκινησουν και απο τις 2 πλευρες οι φτερουγες και να δεσει η σαλτσα.
Καλή όρεξη!
| |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (35) | Εμφανίσεις: 18623 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |