Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Λάχανο μεθυσμένο κοκκινιστό Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pxpontios   
Δευτέρα, 24/03/08
Η συνταδή αρκετά εύκολη..
Υλικά
  • 1 Λάχανο μετρίου μεθέθους
  • 3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόδο
  • 1 φλ. Λάδι
  • 1 Σφηνάκι Τσίπουρο ή Ούζο
  • Μαιντανό, Βασιλικό, Άνηθο, Αλάτι, Ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλύντε το λάχανο πολύ καλά και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε κυκλικά γύρω από το κοτσάνι, σε βάθος, ένα κομμάτι και αφαιρέστε το, ώστε να ελευθερωθούν τα φύλλα και να ξεχωρίζουν εύκολα. Βάλτε το σε μεγάλη κατσαρόλα μέσα σε νερό που βράζει, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και βράστε το, ώσπου να μαλακώσουν τα φύλλα (προσοχή, δεν πρέπει να λιώσουν). Βγάλτε το, αφήστε το να κρυώσει και ξεχωρίστε τα φύλλα. Αν στο εσωτερικό τα φύλλα είναι ακόμη σκληρά και δεν ξεχωρίζουν, ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα με το νερό και βράστε το και πάλι, ώσπου να μαλακώσουν τα υπόλοιπα φύλλα. Αφαιρέστε από τα φύλλα τα σκληρά μέρη κι κόψτετα σε μικρά κομματια. Παράλληλα κάνουμε τη σάλτσα.. Κόβουμε τη ντομάτα με κυβάκια και την σιγοβράζουμε στο νερό που βράσαμε το λάχανο μαζί με το λάδι και το σκόρδο.. έπειτα απο την πρώτη βράση ρίχνουμε το λάχανο, το τσίπουρο και τα αρωματικά βότανα, αλάτι και αν χρειαστεί και λίγο ζαχαρη.. Τα αφήνουμε να ενωθούν και τα σερβίρουμε μαζί με ενα ποτηράκι τσίπουρο ή ουζο ανάλογα με το τι έχουμε χρησιμοποιήσουμε και στο φαγητό..
Καλή σας όρεξη..
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5097
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (1)
1. 26-03-2008 23:52
 
Ένας πραγματικά διαφορετικός τρόπος να κάνεις το λάχανο.Ωραίο ακουγεται πάντως.. ;)
 
julia1984

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/03/09 )