Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ψαρόσουπα Νο.03 (με πεσκανδρίτσα) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από Mary   
Σάββατο, 29/03/08
100_0345_400

Αν βρείτε αυτό το ψάρι στον ψαρά πάρτε το. Θεωρώ ότι κάνει την καλύτερη ψαρόσουπα. Ζητήστε του να σας το καθαρίσει γιατί είναι αρκετά δύσκολο να το κάνετε μόνοι σας. Τα υλικά είναι ανάλογα με το βάρος του ψαριού. Η συγκεκριμένη ήταν πεσκέσι από τη Σκόπελο και έφτανε τα 2 1/2 κιλά.

Υλικά

  • 1 πεσκανδρίτσα 2 1/2 κιλά περίπου100_0345_400
  • 2 καρότα μεγάλα
  • 2 πατάτες μεγάλες
  • 2-4 κρεμμύδια μέτρια
  • 2 αγκινάρες
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε όλα τα λαχανικά και τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τοποθετείτε ολόκληρο ψάρι από πάνω. Ρίχνετε το λάδι, αλάτι και γεμίζετε με τόσο νερό όσο χρειάζεται για να καλύψει το ψάρι. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε τη σούπα για 1 1/2 ώρα. Μόλις δοκιμάσετε και δείτε ότι το ψάρι έχει βράσει προσθέτετε το χυμό των λεμονιών. Βγάζετε σε πιατέλα το ψάρι και τα λαχανικά και σερβίρετε τη σούπα προσθέτοντας άφθονο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 30915
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 31-03-2008 14:18
 
ρε μαίρη μου κορίτσι μου τι τέλειο φαγητό??? μπράβο κοριτσάκι μου εύγεεεεεεεεεεεε :zzz :zzz
 
melina
2. 31-03-2008 15:09
 
Mary πρώτη φορά ακούω για αγκινάρες στην ψαρόσουπα !!!! τι γεύση δίνουν ?
 
artemis
3. 31-03-2008 15:24
 
Οι αγκινάρες δεν δίνουν κάποια ιδιαίτερη γεύση στη σούπα. Ούτε είναι υποχρεωτικό να μπουν. Εγώ βάζω αρκετά λαχανικά επειδή τα παιδιά δεν τα τρώνε όλα, οπότε όλο και κάποια βιταμινούλα τσιμπήσουν με τη σούπα.
 
Mary
4. 31-03-2008 16:09
 
Μπράβο Μαίρη μου.Καλά μιλάμε ότι είναι τέλειο φαγητό.Εγώ αγοράζω συνέχεια αυτό το ψάρι γιατί αρέσει σε όλους μας αλλά δεν βάζω αγκινάρες και κολοκυθάκια για να αποφύγω τα πολλά φυτοφάρμακα για το παιδί.Και να φανταστείς ότι κάποτε δεν έδιναν σημασία στο ψάρι αυτό οι ψαράδες ενώ τώρα στοιχίζει αρκετά.Χαλάλι όμως γιατί η γευση δεν παίζεται. :p :p
 
atalanth
5. 31-03-2008 16:22
 
Ευχαριστώ Μαίρη..πάντως θα συμφωνήσετε πιστεύω κορίτσια ότι και ο μπακαλιάρος κάνει πολύ γευστική ψαρόσουπα και είναι και ένα ψάρι με σάρκα χωρίς πολλά κόκκαλα
 
artemis
6. 10-05-2009 23:42
 
Λοιπόν ξέρετε πως την λένε αυτή την ψαρόσουπα από πεσκανδρίτσα στο Λιτόχωρο; Κοτόσουπα θαλάσσης!, γιατί η πεσκανδριτσα είναι η...κότα λένε ης θάλασσας! Είναι θαλασσινοί οι Λιτοχωρλιτες, 5 λεοτά από την θάλασσα είναι το επίνειό τους, και έχουν πολλά καίκια! Την πεσκανδρίτσα την λατρεύουν, και την κάνουν και τηγανητή με σιμιγδάλι. Πεντανόστιμη!Αλλά στην σούπα δεν βάζουν αγκινάρες!
 
pastaflora
7. 25-05-2009 22:28
 
Ωραία η πεσκανδρίτσα, αλλά νομίζω πως και το χριστόψαρο είναι εξίσου καλό ή και καλύτερο. Την άλλη φορά βάλε μέσα στη σούπα και δύο κόκκινες ντομάτες. 
Ένα κόλπο για να δούμε ότι το ψάρι έχει βράσει είναι να βάλουμε την παλάμη μας ανοιχτή πάνω από τους ατμούς της κατσαρόλας, την ώρα που βράζει, και στη συνέχεια να την ανοιγοκλείσουμε μερικές φορές. Αν η παλάμη μας κολλάει, το ψάρι δεν είναι έτοιμο. Αν δεν κολλάει, μπορούμε να κλείσουμε το μάτι μας. Συμβουλή μιας καταπληκτικής μαγείρισσας από τη Σύμη. Και βέβαια, όπως πολύ σωστά λες Μαίρη μου, η ψαρόσουπα μαγειρεύεται με μισοσκεπασμένο καπάκι για να μη μυρίζει υπερβολικά ψαρίλα. 
Το θέμα όμως εδώ είναι πως το φαγητό σου είναι καταπληκτικό! Σου ανοίγει την όρεξη. :zzz
 
despoinaki
8. 23-07-2009 12:49
 
Φανταστικόοοοοοο!!! 
Μυρισε θάλασσα. 
Πραγματικά πόλυ καλη συνταγή. Μου θυμήζει αυτή την μανουλας μου!!!! 
Λουκούμι!!!!!! 
Μπράβο μαίρη
 
susudi
9. 23-07-2009 22:59
 
Mary εμένα αυτή συνταγή σου μου είχε ξεφύγει, τώρα την είδα και μου αρέσει και η ιδέα της αγκινάρας. Κατά τα άλλα έτσι φτιάχνω κι εγώ την ψαρόσουπα μόνο που προσθέτω και μια τομάτα ολόκληρη. 
Να σε ρωτήσω μόνο κάτι που μου έκανε εντύπωση; Βράζεις το ψάρι 1 1/2 ώρα; Δεν είναι πάρα πολύ; Μήπως το συγκεκριμένο ψάρι θέλει τόσο βράσιμο; γιατί εγώ σούπα δεν το έχω κάνει, μόνο τηγανητό και ψητό και είναι όντως πολύ νόστιμο
 
Faye
10. 24-07-2009 09:27
 
Ευχαριστώ susudi για τα καλά σου λόγια! 
Faye μου θέλει τόση ώρα γιατί το δικό μου ψάρι ήταν 2 1/2 κιλά. Αν εσύ βρεις μικρότερο, σαφώς και θα μειώσεις το χρόνο σου. 
Εμείς βάζουμε συχνά αγκινάρα στην ψαρόσουπα, χωρίς βέβαια να είναι υποχρεωτικό να το κάνουν και οι άλλοι. Δεν έδωσα μια παραδοσιακή συνταγή, αλλά τη συνταγή τη δική μου. Το αν ταιριάζει ή όχι, είναι θέμα γούστου. Άλλωστε η ψαρόσουπα είναι ένα φαγητό που φτιάχνετε σε όλη την νησιωτική και παραθαλάσσια Ελλάδα. Κάθε νοικοκυρά την φτιάχνει όπως ξέρει. ;)
 
Mary
11. 13-11-2009 20:45
 
Ακούγεται πολύ ωραία. Επειδή θα δώσου από αυτή και στα παιδιά μου λέω να προσθέσω κόκκινη πιπεριά (για βιταμίνες που λέγατε). Θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα ταιριάξει τέλεια.
 
makanmar
12. 13-11-2009 22:45
 
Αγκινάρα δεν έχω βάλει ποτέ σε ψαρόσουπα, ούτε και πιπεριά, όμως μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα. Κι εγώ πεσκανδρίτσα παίρνω όταν κάνω ψαρόσουπα ή μικρά διάφορα ψαράκια (το καθάρισμα όμως με διαολίζει...). Πραγματι όμως κι ο μπακαλιάρος δίνει καλή σουπα και ιδιαίτερα για παιδά. 
Μαιρούλα χειμώνας μπαίνει, δεν κάνεις και καμμιά ψαρόσουπα που λατρεύω να ξεφύγουμε πια από τη χοληστερίνη για λίγο ???
 
sgr

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 02/11/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός