Αν βρείτε αυτό το ψάρι στον ψαρά πάρτε το. Θεωρώ ότι κάνει την καλύτερη ψαρόσουπα. Ζητήστε του να σας το καθαρίσει γιατί είναι αρκετά δύσκολο να το κάνετε μόνοι σας. Τα υλικά είναι ανάλογα με το βάρος του ψαριού. Η συγκεκριμένη ήταν πεσκέσι από τη Σκόπελο και έφτανε τα 2 1/2 κιλά.
Υλικά
- 1 πεσκανδρίτσα 2 1/2 κιλά περίπου
- 2 καρότα μεγάλα
- 2 πατάτες μεγάλες
- 2-4 κρεμμύδια μέτρια
- 2 αγκινάρες
- 2 κολοκυθάκια
- 2-3 κλωνάρια σέλινο
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε όλα τα λαχανικά και τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τοποθετείτε ολόκληρο ψάρι από πάνω. Ρίχνετε το λάδι, αλάτι και γεμίζετε με τόσο νερό όσο χρειάζεται για να καλύψει το ψάρι. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε τη σούπα για 1 1/2 ώρα. Μόλις δοκιμάσετε και δείτε ότι το ψάρι έχει βράσει προσθέτετε το χυμό των λεμονιών. Βγάζετε σε πιατέλα το ψάρι και τα λαχανικά και σερβίρετε τη σούπα προσθέτοντας άφθονο πιπέρι. Καλή σας όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 35573 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |