Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Τεχνικές arrow Πως να βράζουμε γρήγορα τα όσπρια.
Πως να βράζουμε γρήγορα τα όσπρια. Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από atalanth   
Δευτέρα, 31/03/08

Κάθε φορά που μαγείρευα όσπρια με έπιανε κατάθλιψη γιατί δεν χρησιμοποιώ χύτρα και έπρεπε η κουζίνα να <<καίει>> μισή μέρα σχεδόν.Λοιπόν τελευταία έμαθα ένα μικρό μυστικό που έλυσε το πρόβλημα μου .Μου είπαν να βράζω τα όσπρια σε εμφιαλωμένο νερό. Από τότε άλλαξαν όλα.Βράζουν σε λιγότερο χρόνο αλλά και πολύ καλά.Επιτέλους!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 14553
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 01-04-2008 08:40
 
Χαρά και εγώ δεν χρησιμοποιώ χύτρα και έχω το ίδιο πρόβλημα αυτό με το εμφιαλωμένο νερό πρώτη φορά το ακούω θα το δοκιμάσω πάντως.Να σαι καλά για την χρήσιμη πληροφορία :)
 
xrysa
2. 01-04-2008 09:20
 
Φανταστικό !!! δεν το ήξερα..πάρα πολύ χρήσιμο...κι εγώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά χύτρα στα όσπρια (εκτός τις φακές). Θα το δοκιμάσω σίγουρα. Δηλαδή μειώνει στο μισό τον χρόνο που απαιτείται ή λιγότερο ακόμη ?
 
artemis
3. 03-04-2008 13:29
 
Τι κάνει δηλαδή το εμφιαλωμένο νερό που δεν κάνει το άλλο;
 
Pan
4. 03-04-2008 21:41
 
Παιδιά με το εμφιαλωμένο νερό τα όσπρια βράζουν πιο γρήγορα και πολύ πιο καλά.Για να καταλάβετε ,είχα κουκιά απο το χωριό και όταν τα έβραζα αλλές φορές το περίβλημα ήταν σκληρό.Την τελευταία φορά όμως τα μούλιασα και τα έβρασα σε εμφιαλωμένο νερό και ήταν πολύ μαλακά.Όταν δοκιμάσετε αυτό τον τρόπο πείτε μου το αποτέλεσμα. :roll
 
atalanth
5. 06-04-2008 19:34
 
Θα το δωκιμάσω το ότι αργούσαν να βρασουν τα όσπρια ήταν ένας λόγος που δεν τα έφτιαχνα . Θα δοκιμάσω γιατι δεν είμαι της χύτρας και σαν εργαζόμενη ο χρόνος είναι λιγοστος. Πραγματικά χρήσιμη η πληροφορία σου....
 
azouza17
6. 14-01-2010 17:31
 
Το ίδιο ισχύει και με το βρόχινο νερό. 
Η γιαγιά μου (Κύθηρα) αλλά και η πεθερά μου (Κέρκυρα) πάντα με βρόχινο νερό έβραζαν τα πάντα.
 
sirigos
7. 04-11-2018 22:49
 
Εγω μουλιαζω για 1 ωρα τα φασολια σε χλιαρο νερο και σοδα, μετα τα ξεπλενω καλα και τα βραζω γινονται γρηγορα, πολυ νοστιμα και ...χυλομενα
 
X1967

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 31/03/08 )