Εύκολη συνταγή βασισμένη σε ένα αγαπημένο μου πιάτο από το γνωστό La Pasteria. Δυστυχώς δεν έχω την αυθεντική συνταγή αλλά και ο αυτοσχεδιασμός δεν μπορώ να πω ότι είναι κακός. Το αντίθετο μάλιστα. Η άδεια κατσαρόλα και τα πεντακάθαρα πιάτα που μάζεψα από το τραπέζι με δικαίωσαν.
Υλικά
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 300 γρ. τυρί Philadelphia
- 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
- 50 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλυτζάνι νερό από το βράσιμο των λιγκουίνι
- λίγα καρύδια χοντροκομμένα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο βρασμού τους. Κρατάμε 1 φλυτζάνι νερό και τα σουρώνουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μακαρονόζουμο και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τα λιγκουίνι και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Διακοσμούμε με χοντροκομμένα καρύδια. Κανονικά έπρεπε να τα ανακατέψω όλα μαζί τα λιγκουίνι και τη σάλτσα για πιο σωστό σερβίρισμα, αλλά δεν ήξερα αν θα αρέσει στα παιδιά. Τελικά, τους άρεσαν (αν και η κόρη μου τα βρήκε παράξενα!!). Καλή σας όρεξη!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 19446 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |