Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Λιγκουίνι με Philadelphia και καρύδια
Λιγκουίνι με Philadelphia και καρύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από Mary   
Τρίτη, 01/04/08
100_0392_400

Εύκολη συνταγή βασισμένη σε ένα αγαπημένο μου πιάτο από το γνωστό La Pasteria. Δυστυχώς δεν έχω την αυθεντική συνταγή αλλά και ο αυτοσχεδιασμός δεν μπορώ να πω ότι είναι κακός. Το αντίθετο μάλιστα. Η άδεια κατσαρόλα και τα πεντακάθαρα πιάτα που μάζεψα από το τραπέζι με δικαίωσαν.

Υλικά
  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 300 γρ. τυρί Philadelphia
  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι νερό από το βράσιμο των λιγκουίνι
  • λίγα καρύδια χοντροκομμένα για τη διακόσμηση
Εκτέλεση

Βράζουμε τα λιγκουίνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο βρασμού τους. Κρατάμε 1 φλυτζάνι νερό και τα σουρώνουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί με την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το μακαρονόζουμο και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα λιγκουίνι και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα. Διακοσμούμε με χοντροκομμένα καρύδια.
Κανονικά έπρεπε να τα ανακατέψω όλα μαζί τα λιγκουίνι και τη σάλτσα για πιο σωστό σερβίρισμα, αλλά δεν ήξερα αν θα αρέσει στα παιδιά. Τελικά, τους άρεσαν (αν και η κόρη μου τα βρήκε παράξενα!!).

Καλή σας όρεξη!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (22) | Εμφανίσεις: 19446
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (13)
1. 02-04-2008 09:24
 
Καλέ πού είναι τα λιγκουίνι;;; :grin  
Μ' αρέσεις γιατί είσαι large στη σάλτσα! 
 
Έχω καιρό να πάω La pasteria...
 
elie
2. 02-04-2008 09:31
 
Μ’ αρέσει elie να κολυμπάω, ελεύθερο, ύπτιο, πεταλούδα στο πιάτο μου!! :grin :grin :grin
 
Mary
3. 02-04-2008 09:51
 
Αχ, μπράβο και έψαχνα μια συνταγή τέτοια γιατί είχα φάει μια παρόμοια στη La pasteria και δεν ήξερα πως ακριβώς γίνεται. Μπράβο και πάλι Mary!!!
 
yiouli
4. 02-04-2008 10:49
 
αρε μαιρη και εσυ και η βαγγο το πατε να με τρελανετε με τα φιλαδελφεια και τα μακαρονικα σας.... 
εγω παντως θα το τιγκαρα και στην παρμεζανα...τελεια!!
 
margarita79
5. 02-04-2008 10:51
 
Κι εμένα μου αρέσει το κολύμπι στις σαλτσούλες... Πολύ ωραία!!! βρε τι πάθαμε πρωί πρωί :zzz
 
zoi
6. 02-04-2008 11:35
 
Yiouli μάλλον η ίδια μας αρέσει από το La Pasteria. Λέγεται Funghi e Noci.Έχω την εντύπωση όμως ότι είναι εξ ολοκλήρου με κρέμα γάλακτος.
 
Mary
7. 02-04-2008 11:38
 
Λαχταριστό φαίνεται !!!! 
Βρήκαμε τι θα φάμε αυριο :grin :grin
 
Flora
8. 02-04-2008 12:18
 
Σε ένα αρχείο που κατέβασα από το ιντερνετ, με συλλογή συνταγών, υπάρχει και η ακόλουθη συνταγή για funghi e noci, από το La pasteria. Δεν ξέρω αν είναι η αυθυντική, αλλά ως τέτοια παρουσιάζεται, και δεν μπορώ να μην σας τη μεταφέρω: 
5 γρ. λαδόσκορδο 
20 γρ. μανιτάρια 
20 γρ. μιξ καρύδι-μανιτάρι 
130 γρ. κρέμα γάλακτος 
20 γρ. τομάτα βάση 
300 γρ. σπαγγέτι ή 250 γρ. ριγκατόνι 
μαϊντανός 
 
Βάζουμε το λαδόσκορδο, τα μανιτάρια και σωτάρουμε για 1'. Ρίχνουμε το μιξ μανιταριών, την κρέμα γάλακτος και την τομάτα και βράζουμε λίγο. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και δένουμε τη σάλτσα. Σερβίρουμε με μαϊντανό.
 
katerina
9. 02-04-2008 14:40
 
Αυτό το μιξ καρύδι-μανιτάρι τι να είναι άραγε? Κορίτσια εσείς που το έχετε δοκιμάσει το αυθεντικό, δεν κάνετε μια δοκιμή να μας πείτε και εμάς?
 
anasta211
10. 02-04-2008 14:46
 
Ούτε εγώ το ξέρω τι είναι αυτό το μιξ. Να υποθέσω ότι είναι πολτοποιημένα μανιτάρια και καρύδια σε ίσες αναλογίες?
 
Mary
11. 02-04-2008 15:05
 
...ή ίσως σε σκόνη, προφανώς είναι κάποια μιξ που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες. Προσωπικά, θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή με πολύ ψιλοκομμένα μανιτάρια και καρύδια.
 
katerina
12. 02-04-2008 20:38
 
Φαίνεται θεϊκό φαγητό! Θα αρκεστώ στα τριμμένα καρύδια και θα προσθέσω και παρμεζάνα όπως λέει και η Μαργαρίτα. Μαιρούλα super!
 
Ranja
13. 04-04-2008 18:55
 
φαίνεται τέλειο. Θα το φτιάξω αύριο και θα σωτάρω πριν μανιτάρια ,μετα την κρέμα γάλακτος και τα υπόλοιπα υλικά
 
florax

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 08/01/10 )