Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τηγανητά φρούτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από kotsikos   
Σάββατο, 05/04/08

Υλικα:

  • 1 μπανανα
  • 1 ανανα
  • 2 μηλα
  • 5 φραουλες
  • σοκολατα κουβερτουρα
  • 2 κουταλιες γεματες βιταμ
  • 1 κ.ς. κρεμα γαλακτος

Κουρκουτι:

  • 1 μπουκαλακι σοδα
  • 2 κ.γ. ζαχαρη αχνη
  • 20 gr μαγια νωπη
  • 3 κουπες αλευρι για ολες της χρησεις
  • τουρμερικ (εαν δεν υπαρχει τουρμερικ,χρωμα ζαχαροπλαστικης η παπρικα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Παιρνουμε τα φρουτα μας και τα καθαριζουμε απο κουκουτσια και φλουδες!
  • κατοπιν τα κοβουμε σε οτι σχημα θελουμε η κυδωνατα,στρογγυλα κ.α. και τα συγκεντρωνουμε ολα μαζι σε ενα πιατο!
  • Για το κουρκουτι τωρα παιρνουμε μια μπασιν(λεκανη) και ριχνουμε την σοδα, την ζαχαρη αχνη,την μαγια,Χρωματιζουμε με τουρμερικ η με ενα απο τα παραπανω υλικα ανακατευοντας παντα με φουετ(συρμα) καλα και δυνατα, και σιγα σιγα ριχνουμε και το αλευρι.
  • Μολις σφηξει το μιγμα και ειναι ετοιμο και αφου το εχουμε χτυπησει καλα το βαζουμε στο ψυγει για να σφιξει και να ξεκουραστει.
  • Παιρνουμε τωρα την κουβερτουρα την λιωνουμε σε μπεν μαρι μαζι με βιταμ και προς το τελος προσθετουμε και την κρεμα γαλακτος,αφου εχουμε λιωσει και την σοκολατα μας συγκεντρωνουμε ολα τα υλικα στον παγκο!
  • Παιρνουμε τα φρουτα μας στον παγκο
  • Αφηνουμε την σοκολατα για 10' να κρυωσει
  • Παιρνουμε τα φρουτα και τα βουταμε ΚΑΛΑ στην σοκολατα και τα βαζουμε πανω σε μια σιτα η μια σχαρα με ενα δισκο απο κατω αφου περασουμε ολα τα φρουτα απο την σοκολατα τα βαζουμε οπως ειναι στην καταψυξη για 20'
  • Αφου εχουμε βγαλει τωρα τα φρουτα με την σοκολατα απο την καταψυξη,τα αφαιρουμε με μια σπατουλα με προσοχη να μην σπασει η σοκολατα! παιρνουμε το κουρκουτι απο το ψυγειο παιρνουμε κι ενα τηγανι το γεμιζουμε λαδι και το αφηνουμε να καψει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! βουταμε ενα ενα τα σοκολατακια μας στο κουρκουτι και τα τηγανιζουμε για 1 με 2 λεπτακιατα,στραγγιζουμε και στηνουμε στο πιατο και ειναι ετοιμα

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!......


Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 6858
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (2)
1. 07-04-2008 09:27
 
Πολύ ιδιαίτερη πρόταση...τα τηγανίζεις αφού τα έχεις βουτήξει στην σοκολάτα... το 1 κ.ς είναι κουταλιά σούπας ? τέλος το τουρμερίκ το χρησιμοποιείς για χρώμα ή και για γεύση ?
 
artemis
2. 07-04-2008 21:44
 
ναι artemis τα τηγανίζεις αφού τα έχεις βουτήξει στην σοκολάτα...και αφού τα έχεις παγώσει πολύ καλά στην κατάψυξη 
το k.s. είναι κουταλιά της σούπας ναι! 
Και το τουρμερίκ μόνο για χρώμα δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση..αυτά! 
ok tora;
 
kotsikos

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 05/04/08 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός