Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Μπροκολόπιτα (ή ψωμί με μπρόκολο)
Μπροκολόπιτα (ή ψωμί με μπρόκολο) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Pan   
Δευτέρα, 07/04/08

Αυτή η συνταγή προέκυψε πάνω σε φάση δημιουργίας, ως ένας άλλος τρόπος να φάει κανείς το μπρόκολο πέρα από τους κλασικούς (σαλάτα ή ογκρατέν). Είχα αναρτήσει κάποια στιγμή την συνταγή για σουφλέ μπρόκολο 2, όμως εχθές βαριόμουν να βράσω μακαρόνια. Έτσι προέκυψε η παρακάτω συνταγή σύμφωνα και με τα υλικά που διέθετα εκείνη τη στιγμή.

Υλικά:
  • 4 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 ποτήρια νερό
  • 4-5 αυγά
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • Μπρόκολο (περίπου 1 κιλό)
  • 1 καρότο τριμμένο
  • Τυρί φέτα
  • Πιπέρι, Ρίγανη, Πάπρικα Γλυκιά
Εκτέλεση:

Βράζουμε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα. Όταν βράσει, ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε. (Αν έχετε γάλα, νομίζω πως θα είναι ακόμη καλύτερα.) Μάλιστα εγώ έβαλα 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. και 2 κούπες ολικής. Έπειτα βάζουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το χυλό σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά και ζεστάνει στο φούρνο. Προσθέτουμε λάδι από πάνω. Πασπαλίζουμε λίγη πάπρικα γλυκιά, πιπέρι και ρίγανη. Κατόπιν βάζουμε το μπρόκολο και το τριμμένο καρότο. Και γεμίζουμε με τυρί φέτα σε κομματάκια το ταψί μας. Το ψήνουμε τους 180C - 200C για 1 ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία!

Γίνεται ένα πεντανόστιμο μπροκολόψωμο όπως το ονόμασα εχθές ή μπροκολόπιτα αν θέλετε να δώσουμε μια άλλη ονομασία. Μύριζε το σπίτι υπέροχα. Περίμενα εναγωνίως να ψηθεί, γιατί μου είχε σπάσει η μύτη από την υπέροχη μυρωδιά (κάτι που δεν συνηθίζεται όταν βράζει κανείς μπρόκολο). ;)


Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8512
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (10)
1. 07-04-2008 15:33
 
Μα τι φαντασία είναι αυτή καλέ ? που τα σκέφτηκες όλα αυτά ? πολύ ιδιαίτερη συνταγή...μπράβο για την έμπνευση...
 
artemis
2. 07-04-2008 16:26
 
Ευχαριστώ. Την δοκίμασα ήδη και είναι μούρλια! :) 
 
Περιμένω να μου πεις εντυπώσεις μόλις την φτιάξεις, Άρτεμις.
 
Pan
3. 07-04-2008 21:41
 
θα το δοκιμασω μονο και μονο για την μυρωδια . :? ελπιζω σε κατι πολυ νοστιμο μιας και ειμαι φαν του μπροκολου ;)
 
azouza17
4. 08-04-2008 09:54
 
Αλεύρι μπορεί να χρειαστεί να βάλεις και λίγο παραπάνω. Δεν το έγραψα αυτό στην συνταγή. Είναι πολύ νόστιμο. Σε αυτό δεν χωρά αμφιβολία. ;)
 
Pan
5. 08-04-2008 15:57
 
απο ονομασία δεν μου παει και τόσο μήπως να του άλλαζες το όνομα να το έλεγες ψωμί απο μπρόκολο ή ψωμί γεμιστό με μπρόκολο τι λές! :x :eek :)
 
azouza17
6. 08-04-2008 20:37
 
Φοβερή ιδέα! Θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε με μισό-μισό αλεύρι, όπως το έφτιαξες!
 
Ranja
7. 09-04-2008 10:19
 
azouza17, ούτε εμένα μου κολλούσε πολύ.... Οπότε έδωσα μια πιο ταιριαστή ονομασία. ;)
 
Pan
8. 09-04-2008 20:07
 
Αγόρασα μπροκολο και το έφτιαξα πραγματικά είναι πάρα πολύ καλό!!!!!!!!!! ΜΠΡΑΒΟΟΟ :zzz :zzz :zzz
 
azouza17
9. 10-04-2008 09:22
 
Ευχαριστώ! :) :zzz
 
Pan
10. 10-04-2008 09:29
 
Να αναφέρω πως αν θέλετε να την κάνετε νηστίσιμη, παραλείψτε απλώς τα αυγά.... ;)
 
Pan

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 18/01/10 )