Αυτή η συνταγή προέκυψε πάνω σε φάση δημιουργίας, ως ένας άλλος τρόπος να φάει κανείς το μπρόκολο πέρα από τους κλασικούς (σαλάτα ή ογκρατέν). Είχα αναρτήσει κάποια στιγμή την συνταγή για σουφλέ μπρόκολο 2, όμως εχθές βαριόμουν να βράσω μακαρόνια. Έτσι προέκυψε η παρακάτω συνταγή σύμφωνα και με τα υλικά που διέθετα εκείνη τη στιγμή.
Υλικά:
- 4 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
- 4 ποτήρια νερό
- 4-5 αυγά
- 1 κ. γλ. αλάτι
- Μπρόκολο (περίπου 1 κιλό)
- 1 καρότο τριμμένο
- Τυρί φέτα
- Πιπέρι, Ρίγανη, Πάπρικα Γλυκιά
Εκτέλεση:
Βράζουμε το μπρόκολο σε μια κατσαρόλα. Όταν βράσει, ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε. (Αν έχετε γάλα, νομίζω πως θα είναι ακόμη καλύτερα.) Μάλιστα εγώ έβαλα 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. και 2 κούπες ολικής. Έπειτα βάζουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το χυλό σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει ελαφρά και ζεστάνει στο φούρνο. Προσθέτουμε λάδι από πάνω. Πασπαλίζουμε λίγη πάπρικα γλυκιά, πιπέρι και ρίγανη. Κατόπιν βάζουμε το μπρόκολο και το τριμμένο καρότο. Και γεμίζουμε με τυρί φέτα σε κομματάκια το ταψί μας. Το ψήνουμε τους 180C - 200C για 1 ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!
Γίνεται ένα πεντανόστιμο μπροκολόψωμο όπως το ονόμασα εχθές ή μπροκολόπιτα αν θέλετε να δώσουμε μια άλλη ονομασία. Μύριζε το σπίτι υπέροχα. Περίμενα εναγωνίως να ψηθεί, γιατί μου είχε σπάσει η μύτη από την υπέροχη μυρωδιά (κάτι που δεν συνηθίζεται όταν βράζει κανείς μπρόκολο). ;) Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 8512 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |