Μεζεδάκι ιδιαίτερο που ταιριάζει με τσιπουράκι. Μοιάζει με την συνταγή της ΕΥΗΣ2 αλλά εμείς έχουμε διαφορετική διαδικασία και συντήρηση γι΄ αυτό βάζω και την δική μου εκδοχή.
Υλικά
- 1 κιλό βολβοί
- λάδι
- ξύδι
- αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τους βολβούς και τους χαράζουμε σταυρωτά. Τους πλένουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τους βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά (υπολογίζουμε από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός). Σουρώνουμε τους βολβούς στο σουρωτήρι και τους ξεπλένουμε. Ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με καθαρό νερό και τους ξαναβάζουμε στην φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Ξανασουρώνουμε το νερό, τους ξεπλένουμε πάλι. Ξαναβάζουμε για τρίτη και τελευταία φορά νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι και αυτή τη φορά τους αφήνουμε να βράσουν κανονικά, τόσο όσο να τσιμπιούνται. Σουρώνουμε τους βολβούς σε σουρωτήρι και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Τους βάζουμε σε γυάλινο βάζο, τους ραντίζουμε με ξύδι και γεμίζουμε το βάζο με λάδι. Διατηρούνται για πολύ καιρό και όσο ποιο πολύ μένουν τόσο πιο γλυκοί γίνονται. Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 17970 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |