Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σοφρίτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 8
Έχει υποβληθεί από Mary   
Κυριακή, 13/04/08
Ευρετήριο άρθρου
Σοφρίτο
Σελίδα 2
100_0430_400

Κερκυραίικη συνταγή πολύ νόστιμη και πικάντικη. Οι ποσότητες των υλικών φυσικά μπορούν να μειωθούν στο μισό (εγώ μαγείρεψα για 8 άτομα).

Υλικά
  • 2 κιλά μοσχάρι ελιά
  • 10-12 σελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι ξύδι λευκό
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το σερβίρισμα

  • πατάτες τηγανιτές
100_0424_400
Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε μερίδες το ξεπλένετε και το αφήνετε στο σουρωτήρι να στραγγίσει. Βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και το αφήνετε να κάψει. (Εγώ αυτή τη διαδικασία την έκανα στην χύτρα απευθείας για να μην λερώνω και τηγάνια). Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας και το αλευρώνετε. Μόλις δείτε ότι έκαψε το λάδι βάζετε λίγα λίγα τα κομάτια του κρέατος και τα αφήνετε να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζετε με προσοχή χωρίς να τα τρυπήσετε με πηρούνι. Αφού περάσετε όλο το κρέας από το τηγάνι το μεταφέρεται στη χύτρα. Ρίχνετε το σκόρδο, το μαιντανό, το ξύδι και 2 1/2 φλυτζάνια νερό. Σκεπάζετε την χύτρα και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 1 ώρα. Ανοίγετε την χύτρα και αν δείτε ότι δεν έχει δέσει καλά η σάλτσα βράζετε για λίγο χωρίς να την σκεπάσετε. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας όρεξη

100_0427_400

Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 22949
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (22)
1. 13-04-2008 19:55
 
Τέλειο φαγητό. Το έχω φάει στην Κέρκυρα και είναι πεντανόστιμο!
 
Ranja
2. 13-04-2008 20:21
 
Μπράβο Μαίρη πολύ καλή η συνταγή, εγώ δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ειδικά με την φωτογραφία μου άνοιξες την όρεξη!!
 
xrysa
3. 13-04-2008 21:49
 
Super Μαιρούλα!!! Καταπληκτικό φαγητό. Το χω δοκιμασει και γω στον τοπο καταγωγής του και είναι πραγματικά τέλειο. Το φτιάχνω συνήθως με νουά, λες να δοκιμασω ελιά ..πιο μαλακο το κρεας ετσι φανταζομαι..Γεια στα χέρια σου
 
rena
4. 13-04-2008 22:51
 
Συγχαρητήρια Μαίρη. Μου τρέχουν τα σάλια. Θα γίνει λίαν συντόμως. Γειά στα χεράκια σου. :)
 
eleni
5. 14-04-2008 09:04
 
Aγαπημένη τοπική συνταγή Μαίρη...τυχεροί οι καλεσμένοι σου...!!!
 
artemis
6. 14-04-2008 09:05
 
Πω πω βρε Μαίρη!!!!! Τι ειναι αυτά που μου κάνεις πρωι πρωί και μέσα σε νηστεία :upset !!! Πάντως μετά το Πάσχα θα το φτιάξω με την πρώτη ευκαρία.
 
vago
7. 14-04-2008 09:43
 
Τέλειο το φαγητό σου Μαίρη, μας άνοιξες την όρεξη...κι η αλήθεια είναι πως έχω χρόνια να το τιμήσω... :)
 
Flora
8. 14-04-2008 12:04
 
Mary το μοσχαράκι το έχουμε ανάγκη λόγω πεσμένου σιδήρου. Πολύ μου άρεσε η συνταγή αυτή και το έχω φάει κιόλας αλλά δεν ήξερα πως ακριβώς γίνεται. Ευχαριστούμε πολύ :zzz
 
zoi
9. 14-04-2008 12:21
 
μαίρη μου εύγε κορίτσι μου και η φωτο τέλειαααααααα :)
 
melina
10. 14-04-2008 12:22
 
Καταπληκτικό Μαίρη!! Θα το φτιάξω άμεσα!! Μπράβο σου! :zzz
 
Maraki
11. 15-04-2008 10:00
 
ΤΟ ΣΟΦΡΙΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ, ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΔΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ.ΤΟ ΣΟΦΡΙΤΟ ΠΟΥ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΟΦΡΙΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ.ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΥΡΕ Ή ΠΑΤΑΤΕΣ.
 
EFICFU
12. 14-07-2009 11:12
 
χθες δοκιμασα να το φτιαξω πρωτη φορα διαβαζοντας παρα πολλες εκτελεσεις.Αφου ομως δε το εχω δοκιμασει ποτε εχω μια απορια.Αφου τσιγαρισα τα κρεμμυδια(ναι προσθεσα λιγο) και σκορδα στο λαδι που τηγανισα το κρεας εσβησα με αρκετα λιγοτερο ξυδι απο οσο προτεινουν οι περρισοτερες συνταγες και προσθεσα και λιγο λευκο κρασι.Το αφησα αρκετη ωρα να ξεθυμανει και το προσθεσα στο κρεας ωπου συνεχισα κανονικα.Στο τελος προσθεσα το μαιντανο..Μου φανηκε ξυνουτσικο εξ αιτιας του ξυδιου και του μαιντανου.Υφη και δεσιμο της σαλτσας ηταν αψογα..απλα αναρωτιεμαι τι θα γινοταν αν χρησιμοποιουσα ολο το ξυδι,ποσο ξυνοτερο θα γινοταν?Ετσι πρεπει να ειναι?Ευχαριστω
 
arsenios
13. 14-07-2009 11:32
 
Το ξύδι που χρησιμοποίησες είναι λευκό? ή μήπως έβαλες το κλασσικό ξύδι? Γιατί εγώ με 1 φλυτζάνι ξύδι και δεν γίνεται ξυνό, εφόσον, βέβαια, έχω βάλει και το αντίστοιχο νερό. Επίσης, δεν καταλαβαίνω που λες ότι σου φάνηκε ξυνό εξ αιτίας του μαϊντανού. Ο μαΪντανός δεν αφήνει καμμιά ξυνίλα.
 
Mary
14. 14-07-2009 12:05
 
λευκο ξυδι χρησιμοποιησα...1/4 φλυτζανι και 1/2 λευκο κρασι...Απλα τσιγαρισα τα σκορδακια στο λαδι που τηγανισα το κρεας και εκει εσβησα με ξυδι και κρασι,το αφησα αρκετη ωρα εως οτου ξεθυμανει και δεσει η σαλτσα και μετα την προσθεσα στο κρεας στη κατσαρολα,προσθεσα και ζωμο εως να καλυφθει το κρεας και εβρασα σε σιγανη φωτια...μαιντανο εβαλα στο τελος..βλεπω εδω οτι προσθετουν το ξυδι κατευθειαν στη κατσαρολα,μηπως γι αυτο?αλλα ετσι δε ξεθυμαινει το ξυδι.Βεβαια ηταν νοστιμοτατο αλλα μια μικρη ξυνιλα την εχει σα να εβαλες λεμονι στο πιατο.
 
arsenios
15. 14-07-2009 12:10
 
τωρα επιστρατευω μια φιλη Κερκυραια να ρθει να δοκιμασει το μεσημερι να μου πει τη γνωμη της χαχαχα
 
arsenios


Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 23/12/12 )